Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 11 Οχτώβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10499

ΜΕΤΩΠΑ ΠΑΛΗΣ για τις λαϊκές ανάγκες

Μονόδρομος είναι η εργατική αντεπίθεση, η ένταση της ταξικής πάλης απέναντι στις αντιλαϊκές συνέπειες της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης και του σχεδίου της ΕΕ για ανάκαμψη

Κάλεσμα στην εργατική τάξη, τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους να οργανώσουν τώρα, χωρίς χάσιμο χρόνου, την πάλη για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, απευθύνει το ΚΚΕ με την ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ που δημοσιεύεται σήμερα στον «Ρ» σε ειδικό ένθετο. Για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα βάρη της κρίσης. Να πληρώσουν τα μονοπώλια, το μεγάλο κεφάλαιο. Για να πάρουν οι ίδιοι στα χέρια τους την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Με ενιαίο μέτωπο πάλης να διεκδικήσουν τη βελτίωση των όρων ζωής και δουλειάς, να διεκδικήσουν λύση στα δίκαια αιτήματά τους. Να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της χώρας από τα μονοπώλια, τον ιμπεριαλισμό. Οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου δήλωσαν ήδη τη στήριξή τους στη νέα κυβέρνηση. Μόνο στην αντιιμπεριαλιστική αντιμονοπωλιακή γραμμή πάλης υπάρχει προοπτική για το λαό.


ΣΕΛ.  3

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΛΑΝΑΡΑ
Αντίπαλός τους η πολιτική για την ανταγωνιστικότητα

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία» (ΕΝΚΛΩ) και η νέα επίθεση που έχει εξαπολυθεί ενάντια στους εργαζόμενους είναι άμεσο αποτέλεσμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης που υπηρετούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι. Οι εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων, τα λουκέτα στα εργοστάσια, αλλά και το «φόρτωμα» του βιομήχανου Λαναρά και των τραπεζιτών με ζεστό τσάμπα χρήμα έχουν τη σφραγίδα όλων αυτών, που συντονισμένα δούλεψαν για να κρατήσουν τους εργάτες «δεμένους» στο άρμα της υποταγής και να τους φέρουν στην απόγνωση της ανεργίας. Αλλο ένα παράδειγμα, που δείχνει την ανάγκη της κοινωνικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, για την απρόσκοπτη ανάπτυξη σε όφελος του λαού.


ΣΕΛ.  16   -   17

Προσφορές

Ο Π.Α. προσφέρει στο ΚΚΕ 6.000 ευρώ «για τους αγώνες που συνεχίζονται».

Ο Σταυρόπουλος Γεώργιος προσφέρει 1.000 ευρώ στην ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ.



ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Στον κινηματογράφο «ΑΤΤΙΚΟΝ» θα μιλήσει η Αλ. Παπαρήγα

ΣΕΛ.  5
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Αναγκαία η συγκρότηση ενιαίου αγωνιστικού πόλου

ΣΕΛ.  2
ΕΘΝΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ
Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια!

ΣΕΛ.  8
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Αύριο η εκδήλωση στον Αγνωστο Στρατιώτη

ΣΕΛ.  28
ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ
Θέλουν τους εργάτες δεμένους

ΣΕΛ.  18  -  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ