Τρίτη 13 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Οπλο στη λαϊκή πάλη

Πριν ακόμα από τις εκλογές, καθώς και από την επομένη των εκλογών, το ΚΚΕ ξεκαθαρίζει ότι πρώτο καθήκον είναι η οργάνωση του ενιαίου αγώνα εργατών, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, που θα εναντιώνεται συνολικά στην κυρίαρχη πολιτική. Χωρίς να χαθεί καθόλου χρόνος, απαιτείται λαϊκή ετοιμότητα ενάντια στην αντιλαϊκή θύελλα που ήδη βρίσκεται στα σκαριά. Και πάνω απ' όλα απαιτείται εδώ και τώρα διεκδίκηση της ικανοποίησης όλων των αναγκών της εργατικής, της λαϊκής οικογένειας, χωρίς εκπτώσεις στη ζωή τους. Με την Ανακοίνωση της ΚΕ του Κόμματος μια μέρα μετά τις εκλογές, το ΚΚΕ ξεκαθάριζε ότι το Κόμμα και η ΚΝΕ με αυξημένη ευθύνη ρίχνουν όλες τους τις δυνάμεις για τη συσπείρωση λαϊκών δυνάμεων και την ανάπτυξη αυτού του χαρακτήρα λαϊκής πάλης από εδώ και πέρα.

Σε αυτή τη μάχη, όπλο των κομμουνιστών, των μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ, είναι από προχτές η Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα «Μέτωπα πάλης για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών». Η Ανακοίνωση αποτελεί βασικό εργαλείο στην καθημερινή πάλη και παρέμβαση, με το οποίο οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ανοίγουν πλατιά δράση στους εργαζόμενους, στη νεολαία: Για να μπολιαστούν οι λαϊκές συνειδήσεις με τα ριζοσπαστικά αιτήματα και στόχους που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους. Πρόκειται για συνεκτικό πλαίσιο στόχων πάλης, που είναι πιο επίκαιροι και αναγκαίοι από ποτέ, με ραχοκοκαλιά να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα βάρη της κρίσης, αλλά να πληρώσουν τα μονοπώλια, το μεγάλο κεφάλαιο.

Το πλαίσιο πάλης, που αγκαλιάζει το σύνολο των δικαιωμάτων και αναγκών των εργαζομένων, της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων γενικότερα, αποτελεί την πιο αποστομωτική απάντηση στη βρώμικη προπαγάνδα που επιδιώκει να χτυπήσει το ΚΚΕ, λέγοντας ότι «δεν έχετε προτάσεις», «λέτε μόνο όχι». Το ΚΚΕ έχει στρατηγική, με βάση την οποία διαμορφώνει θέσεις και προτάσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, που μπορούν να εφαρμοστούν στο σημερινό επίπεδο ανάπτυξης και, ταυτόχρονα, ανοίγουν το δρόμο για την προοπτική. Αλλωστε, το κάλεσμα σε ενιαίο μέτωπο πάλης για τη διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι των μονοπωλίων, είναι αναπόσπαστα δεμένο με την ανάδειξη του άλλου δρόμου ανάπτυξης που συμφέρει τους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Η συσπείρωση λαϊκών δυνάμεων σε ένα ενιαίο μέτωπο πάλης που να βάζει εμπόδια στο πέρασμα των αντιλαϊκών μέτρων που δρομολογούνται για την έξοδο από την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου και να θέτει, ταυτόχρονα, διεκδικήσεις για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, μόνον αυτή μπορεί να φέρει κάποιες κατακτήσεις, να συμβάλει στη δημιουργία προϋποθέσεων συνειδητοποίησης από πλατύτερες λαϊκές δυνάμεις της αναγκαιότητας να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία. Να αναδεικνύει, δηλαδή, όχι μόνο την αναγκαιότητα της πάλης για να μη δυσκολέψει κι άλλο η ζωή των εργαζομένων, αλλά και την αναγκαιότητα και ρεαλιστικότητα του άλλου δρόμου ανάπτυξης προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων. Αλλωστε, αυτό είναι και το καθήκον που έθεσε το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ: Να κερδίζονται όλο και περισσότερες δυνάμεις από την εργατιά και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα με τη στρατηγική του ΚΚΕ, για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης για τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία, για το σοσιαλισμό.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ