Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Κόκκινη ψήφος για ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση

Σε σύσκεψη ετεροδημοτών από τη Σκύρο και την Εύβοια, μίλησαν χτες βράδυ ο Γιώργος Μαυρίκος και ο Κώστας Καζάκος

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή μαζική σύσκεψη. Στο βήμα ο Κ. Καζάκος
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή μαζική σύσκεψη. Στο βήμα ο Κ. Καζάκος
Με τη σύσκεψη των ετεροδημοτών από τη Σκύρο και την Εύβοια, χτες το βράδυ, στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, ολοκληρώθηκαν οι μαζικές δραστηριότητες της ΚΟΑ του ΚΚΕ για τους ετεροδημότες. Στη σύσκεψη μίλησε ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στη Β' Αθήνας και χαιρέτισε ο Κώστας Καζάκος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Ανοίγοντας τη χτεσινή εκδήλωση ο Κ. Καζάκος, υπογράμμισε ότι στις 4 του Οκτώβρη η ψήφος που θα κρατήσει ο εργαζόμενος λαός για λίγο στα χέρια του μπορεί να μετατραπεί σε πραγματικό όπλο, για την υπεράσπιση της ζωής του και της ζωής των παιδιών του, αν είναι ψήφος ενίσχυσης του ΚΚΕ. Αντίθετα, πρόσθεσε, αν με την ψήφο του στηρίξει τα κόμματα των εκμεταλλευτών του, τότε αυτό το όπλο το στρέφει ενάντια στον εαυτό του.

Ο Κ. Καζάκος τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ξεγελαστούν από τα άλλα καιροσκοπικά κόμματα, τις παραφυάδες του συστήματος, που γυρίζουν γύρω από την τράπεζα της εξουσίας, προσδοκώντας να κερδίσουν και αυτά κάτι από το μεγάλο φαγοπότι που γίνεται σε βάρος του λαού. Το ΚΚΕ καλεί όλους και όλες, που βάλλονται από αυτήν την πολιτική, να το στηρίξουν στην κάλπη. Ο λαός έχει τη δύναμη και να αντισταθεί και να οργανώσει την αντεπίθεσή του, κατέληξε.

Παίρνοντας το λόγο ο Γ. Μαυρίκος, έκανε εκτενή αναφορά στο πλούσιο κοινοβουλευτικό έργο του Κόμματος, γύρω από τα τοπικά προβλήματα της Σκύρου και της Εύβοιας. Δεν υπάρχει λαϊκό πρόβλημα, από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο, που οι κομμουνιστές βουλευτές να μην το προώθησαν στη Βουλή, που να μην πίεσαν με όλες τους τις δυνάμεις για την επίλυσή του, είπε. Οσο πιο ισχυρό είναι το ΚΚΕ, συνέχισε, τόσο πιο χειροπιαστά αποτελέσματα θα έχει ο λαός και στα καθημερινά του προβλήματα. Πέρα από επιμέρους επιφυλάξεις ή διαφωνίες που μπορεί να έχει κάποιος, είπε, να τολμήσει και να κάνει το βήμα για την ενίσχυση του ΚΚΕ, αφού η ψήφος του θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο. Γιατί το ΚΚΕ, δεν το 'χει κανένας «στο τσεπάκι» του.


Την ερχόμενη Κυριακή, είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, αυτό που κρίνεται στην πραγματικότητα είναι αν θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι τα πράγματα μετά τις εκλογές θα είναι πολύ δύσκολα για τα λαϊκά στρώματα, έρχεται νέα θύελλα αντεργατικών μέτρων. Ξεκάθαρα λέμε ότι όσο πιο ισχυρό είναι το ΚΚΕ, τόσο πιο ισχυρός θα είναι ο λαός. Για να αναζωογονηθεί η ελπίδα, να ισχυροποιηθεί το λαϊκό κίνημα και με μεγαλύτερη αισιοδοξία να δώσει τις μάχες του παρόντος και του μέλλοντος. Στη χτεσινή εκδήλωση διαβάστηκε σύντομος χαιρετισμός του Γ. Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Εύβοιας του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ