Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος, πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ

Eurokinissi

Ποιος θα σχηματίσει κυβέρνηση την επομένη των εκλογών δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Νέα Δημοκρατία είναι δύο πόλοι του ίδιου συστήματος. Εντολοδόχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ, υπηρέτες του μεγάλου κεφαλαίου, του καπιταλισμού. Ετοιμα και τα δύο κόμματα από διαφορετικές, ίσως, θέσεις να εφαρμόσουν ακόμα σκληρότερα μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων, του λαού συνολικά.

Σημασία έχει, έτσι, την επομένη των εκλογών να υπάρξει ισχυρή και αποφασιστική αντιπολίτευση που θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τις λαϊκές διεκδικήσεις, θα συντονίζει την ταξική πάλη των εργαζομένων ενάντια στο κεφάλαιο, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές. Και με πατριωτισμό και διεθνισμό θα πολεμάει τον επικίνδυνο οπορτουνισμό, τον εθνικισμό και το ρατσισμό.

Τέτοια λαϊκή αντιπολίτευση μόνο από το δυνάμωμα του ΚΚΕ, μέσα και έξω από τη Βουλή, μπορεί να προκύψει. Γι' αυτό ψηφίζουμε ΚΚΕ και, την επομένη των εκλογών κάτω από τις σημαίες του Κόμματος και του ΠΑΜΕ, ξαναανταμώνουμε στους δρόμους για νέους λαϊκούς αγώνες, για να εμποδίσουμε κατ' αρχάς τα νέα χειρότερα μέτρα που έχουν προαποφασιστεί, είτε η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ βγει πρώτο κόμμα, και να διεκδικήσουμε αγωνιστικά να παρθούν πίσω τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα που τα τελευταία χρόνια έχουν θεσμοθετήσει οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και, επίσης, να διεκδικήσουμε μέτρα και αποφάσεις υπέρ των λαϊκών συμφερόντων στην προοπτική του σοσιαλισμού μελλοντικά. Το χρωστάμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας, είναι και ζήτημα αξιοπρέπειας οι απλοί εργαζόμενοι να ψηφίσουμε, στηρίξουμε και δυναμώσουμε το ΚΚΕ, για να δυναμώσει ο ίδιος ο λαός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ