Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Δεν είναι πρόβλημα η κατάργηση του 8ωρου...

«Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας από μόνη της δεν είναι πρόβλημα, το ζητούμενο είναι πώς γίνεται. Αν γίνεται σε συνεννόηση με τους κοινωνικούς εταίρους και αν γίνεται με τρόπο έτσι ώστε να δίνει τη δυνατότητα στον εργαζόμενο να αλλάξει τα ωράριά του και βεβαίως να βοηθήσει και την επιχείρηση να μπορέσει να αντιμετωπίσει μία δύσκολη κατάσταση, η οποία δεν είναι απαραίτητα σταθερή μέσα στο χρόνο»!

Αυτό απάντησε χτες ο εκπρόσωπος τύπου το ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου σε ερώτηση του «Ρ», αν «υπάρχει περίπτωση το ΠΑΣΟΚ να καταργήσει το νόμο 2874/2000», που θεσμοθέτησε τη «διευθέτηση του χρόνου εργασίας» ανάμεσα στους εργοδότες και τους εργαζομένους - παρακάμπτοντας τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας - και άνοιξε το δρόμο για την κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, δηλαδή του οκτάωρου.

Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν όχι μόνο δε συζητάει την κατάργηση του νόμου αν γίνει κυβέρνηση, αλλά σημειώνει ότι «η διευθέτηση του χρόνου εργασίας» είναι χρήσιμη (!!!) γιατί βοηθάει τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις «δύσκολες καταστάσεις». Να βάζουν δηλαδή τους εργαζόμενους να δουλεύουν όσο θέλουν, όποτε θέλουν... Αυτά σχεδιάζουν για τους εργαζόμενους την επόμενη των εκλογών. Και πρέπει η κάλπη να τους κόψει τη φόρα, με ισχυρό ΚΚΕ και «μαύρο» σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ