Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Διά πυρός και σιδήρου» η αντιλαϊκή πολιτική

Πρόκληση για τους εργαζόμενους τα όσα επανέλαβε ο Κ. Καραμανλής για τους μισθούς στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Τα όσα ισχυρίστηκε χτες ο Κ. Καραμανλής ένα πράγμα επιβεβαιώνουν: Οι προτάσεις και η πολιτική της ΝΔ, όπως και του ΠΑΣΟΚ, είναι σε ευθεία αντίθεση με τις διεκδικήσεις και τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων
Τα όσα ισχυρίστηκε χτες ο Κ. Καραμανλής ένα πράγμα επιβεβαιώνουν: Οι προτάσεις και η πολιτική της ΝΔ, όπως και του ΠΑΣΟΚ, είναι σε ευθεία αντίθεση με τις διεκδικήσεις και τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων
Το χαρτί του «θαρραλέου» και «στιβαρού» διαχειριστή της κρίσης παίζει ο Κ. Καραμανλής, οξύνοντας ταυτόχρονα στο έπακρο τα ψευτοδιλήμματα γύρω από τη διαχείριση της κρίσης λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις κάλπες. Ο πρωθυπουργός παραμένει αταλάντευτος στην αντιδραστική γραμμή που από την πρώτη στιγμή της προεκλογικής περιόδου χάραξε, αξιώνοντας νωπή λαϊκή εντολή για να εφαρμόσει «διά πυρός και σιδήρου» τις «αναγκαίες πολιτικές», δηλαδή τις αντιλαϊκές «διαρθρωτικές αλλαγές». Την ίδια στιγμή υπερδιογκώνει τις διαφορές διαχείρισης με το ΠΑΣΟΚ, τις οποίες συνοδεύει με ισχυρή δόση κινδυνολογίας και τρομο-λαγνείας προκειμένου να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Μιλώντας χτες το απόγευμα σε ένα δεύτερο «διάλογο με πολίτες στο Περιστέρι», ο Κ. Καραμανλής έκανε ξεχωριστή αναφορά στις ανατροπές που ετοιμάζει στο Ασφαλιστικό. «Το κράτος εγγυάται τις συντάξεις, αλλά πρέπει να συνεχιστεί η μεταρρύθμιση στο σύστημα», τόνισε, υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να αναθεωρηθεί ο κατάλογος των βαρέων και ανθυγιεινών και των αναπηρικών συντάξεων και πρέπει να ενοποιηθεί η κοινωνική ασφάλιση με το υπουργείο Υγείας».

Παράλληλα προσπάθησε να εξωραΐσει την εξαγγελία για πάγωμα των μισθών και των συντάξεων, διευκρινίζοντας ότι αυτό αφορά μόνο τους υπαλλήλους στο δημόσιο τομέα και όχι στον ιδιωτικό. «Στον ιδιωτικό τομέα ακολουθούνται οι συλλογικές συμβάσεις και πέρυσι προβλεπόταν αύξηση 5,5%», είπε, αποσιωπώντας ότι η μεσοσταθμική αύξηση δεν ξεπερνούσε το 3,7% στον κατώτερο μισθό που έφτασε μετά την αύξηση του ενός ευρώ την ημέρα στα 739 ευρώ μεικτά!

Την ίδια στιγμή προκειμένου να δείξει ότι έχει διαφορές με το ΠΑΣΟΚ μιλάει για «ανεύθυνες παροχές» ύψους 10 δισ. ευρώ που τάχα υπόσχεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ δε διστάζει να κινδυνολογεί ισχυριζόμενος ότι «οι παροχές αυτές θα εκτινάξουν το δημόσιο χρέος και η χώρα θα μπει σε σοβαρή οικονομική περιπέτεια». Ο Κ. Καραμανλής χρησιμοποίησε πολλές φορές τη φράση ότι «αυτός που κάνει παροχές τώρα, θα προκαλέσει οικονομικές περιπέτειες μετά», καλλιεργώντας την αντιδραστική άποψη ότι η αιτία του προβλήματος της χώρας είναι οι παροχές προς τα λαϊκά στρώματα.

Μιλώντας χτες το βράδυ στη Λιβαδειά προκάλεσε εκ νέου το ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει τη θέση του για το Ασφαλιστικό, τις επανακρατικοποιήσεις και τις μεγάλες ενεργειακές συμφωνίες της χώρας. Νωρίτερα στο «διάλογο με τους πολίτες» ο πρωθυπουργός επανέλαβε την απόφασή του να προχωρήσει στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και να λάβει μέτρα κατά των διαδηλώσεων, ενώ ενθάρρυνε τους μηχανισμούς καταστολής λέγοντας ότι οι αστυνομικοί είναι οι προστάτες της ζωής των πολιτών και της περιουσίας τους, κατηγορώντας όσους υποστηρίζουν «παρωχημένες» απόψεις.

Την ίδια στιγμή χρησιμοποιούνται όλες οι μέθοδοι για την εκτόνωση της δυσαρέσκειας και τον εγκλωβισμό των ψηφοφόρων της ΝΔ. Στο πλαίσιο αυτό ο γραμματέας της ΚΕ Λ. Ζαγορίτης έφτασε στο σημείο να τους καλέσει να αποδοκιμάσουν, μέσω του σταυρού προτίμησης, όσους τους έχουν ενοχλήσει, αλλά να μην αλλάξουν παράταξη. «Εάν κάποιος με έχει δυσαρεστήσει, με έχει ενοχλήσει, με έχει κάνει να θυμώσω με τη συμπεριφορά του, αυτό δε σημαίνει ότι δε θα ψηφίσω την παράταξη, τον Κώστα Καραμανλή. Θα αποδοκιμάσω αυτόν που με έχει ενοχλήσει, αλλά όχι την παράταξη», επέμεινε και χτες ο γραμματέας της ΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ