Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ»
Ενοχλεί η συσπείρωσή τους στο σωματείο

Τώρα η εργοδοσία αμφισβητεί τη νομιμότητα της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων

Με δίωρη στάση εργασίας (1.30 μ.μ. - 3.30 μ.μ.) απάντησαν χτες οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο «Παπουτσάνης» στην προσπάθεια της εργοδοσίας να απαξιώσει το σωματείο και να αμφισβητήσει τα εκλεγμένα όργανα του χώρου.

Η απόφαση για την κινητοποίηση πάρθηκε στη χτεσινή, έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων μετά από την απόφαση της εταιρείας να ματαιώσει προγραμματισμένη συνάντηση της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων, του Τεχνικού Ασφάλειας και του Γιατρού Εργασίας, διότι όπως ισχυρίζεται η επιτροπή δεν έχει εκλεγεί «νόμιμα». Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι εργαζόμενοι στο ψήφισμα της συνέλευσης, η εργοδοσία το θυμήθηκε αυτό «εννέα μήνες μετά τις εκλογές της επιτροπής και μετά από πολλές συναντήσεις που έχουν γίνει με την επιτροπή και την εταιρεία ακόμη και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο». Προφανώς, σημειώνεται, στην εταιρεία «δεν "αρέσει" η επιτροπή γιατί, παρά τις προσπάθειές της, εξακολουθεί να είναι στο πλευρό του σωματείου και να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Οπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση της συνέλευσης των εργαζομένων και της Πανελλήνιας Ενωσης Εργαζομένων Ελαιουργοσαπωνοποιείων, «στόχος της εταιρείας είναι να καταργήσει το σωματείο ώστε πιο εύκολα να περάσει τα σχέδιά της για αλλαγή εργασιακών σχέσεων, περικοπές κεκτημένων και να φέρει εργασιακό μεσαίωνα. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι δε θα το επιτρέψουν και θα υπερασπιστούν το σωματείο τους με κάθε τρόπο και μέσο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ