Τετάρτη 29 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΠΑΣΟΚογριπικά καμώματα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ εθνικό σχέδιο η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της «νέας γρίπης» ή όχι; Ιδού το μέγα ερώτημα!

Πάνω σ' αυτό μας καλεί το ΠΑΣΟΚ να σκεφθούμε, σε αυτό απαντάει η κυβέρνηση και με αυτό θέλουν οι δυο τους να ασχοληθούμε.

Με το ποιος είναι πιο «οργανωμένος», «υπεύθυνος», «ικανός», «καπάτσος» και «προνοητικός».

Ελα, όμως, που ...δεν είναι αυτό το θέμα! Γιατί το πραγματικό ερώτημα, το αν, δηλαδή, υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές πρωτοβάθμιας υγείας, δε θέλει κανένας από τους δυο τους να το απαντήσει.

Γιατί τότε πρέπει να μας πουν το λόγο, που, είτε επί ΝΔ, είτε επί ΠΑΣΟΚ, τα νοσοκομεία δεν έχουν προσωπικό, οι δαπάνες για την υγεία μειώνονται και η δημόσια υγεία υποβαθμίζεται.

Ομως, αυτό δε θέλουν να το ομολογήσουν. Τι να πουν, δηλαδή; Οτι και οι δυο τους δουλεύουν για τα ιδιωτικά συμφέροντα που έχουν εισβάλει δυναμικά στο χώρο;

Πως κάνουν ό,τι μπορούν για να φεύγει ο κόσμος από τα δημόσια νοσοκομεία και να πληρώνει «τα μαλλιά της κεφαλής του» στα ιδιωτικά; Πως «σπρώχνουν» όσο μπορούν στην ιδιωτική ασφάλιση;

Οπότε με ασφάλεια μπορούμε να σας πούμε το εξής: Ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί η νόσος της «νέας γρίπης», έχουν κάνει και οι δυο διαχρονικά ό,τι μπορούν για να υπονομεύσουν τη δημόσια υγεία.

Σ' αυτό, δε, αποδείχθηκαν και οι δυο τους απολύτως «ικανοί», «προνοητικοί» και «υπεύθυνοι». Οπως πάντα, όταν πρόκειται να ενισχύσουν τους ιδιώτες.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ αυτό που είπε, χτες στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομίας, Αντώνης Μπέζας. Στην Ελλάδα, λέει, φορολογούνται οι επιχειρήσεις, οι ΑΕ, με 25%, ενώ ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη είναι 25,9%!

Να κι ένας τομέας που η χώρα πάει καλά, δηλαδή! Είναι από τις πρώτες! Στο φορολογικό «βόλεμα» των εφοπλιστών, των βιομηχάνων και των τραπεζών. Είμαστε μπροστά, πώς να το κάνουμε...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ