Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 30 Ιούλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10435

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Για τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και το άσυλο

Την αναγκαιότητα να προστατευτούν οι ανήλικοι πρόσφυγες από αναίτιες συλλήψεις και αδιάκριτες απελάσεις, καθώς και τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται από την εφαρμογή του νέου προσφυγοκτόνου Προεδρικού Διατάγματος για το άσυλο, φέρνει στη Βουλή το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  8
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο λαός να υιοθετήσει εναλλακτική λύση σύγκρουσης

Στο Θερινό Τμήμα της Βουλής, περνούν τα χειρότερα νομοσχέδια. Η συζήτηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκεπάζει τα πολύ χειρότερα που γίνονται και τα προβλήματα που αναπαράγονται σε βάρος του λαού, ανέφερε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ραδιοφωνική συνέντευξη.


ΣΕΛ.  10  -  11

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ διεκδικούμε υγεία και ασφάλεια στη δουλειά
  • Στην Αθήνα, στην πλατεία Κάνιγγος, στις 7.30 μ.μ.
  • Στη Θεσσαλονίκη, στο Αγαλμα Βενιζέλου, στις 7.30 μ.μ.
  • Πρωτοβουλίες, δραστηριότητες και συγκεντρώσεις σε μια σειρά από πόλεις της χώρας

Παπαγεωργίου Βασίλης

Σήμερα, με τα συλλαλητήρια του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας, η εργατική τάξη καλείται να δώσει μαζική, δυναμική, αγωνιστική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης, που, με την ουσιαστική στήριξη του ΠΑΣΟΚ, προωθεί το πετσόκομμα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ). Εργατοϋπάλληλοι, μικρομεσαίοι, γυναίκες, συνταξιούχοι και νέοι συντονίζουν τα αγωνιστικά τους βήματα ενάντια στις προωθούμενες ανατροπές σε Υγεία - Πρόνοια - Ασφάλιση.


ΣΕΛ.  6  -  7

Motion Team

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΝΔ ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΙ
Με γοργούς ρυθμούς η ΕΥΑΘ στο κεφάλαιο

Η «διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων» της κυβέρνησης αποφάσισε ότι και οι τρεις κοινοπραξίες που επιδιώκουν να αποκτήσουν το 23,02% των μετοχών της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ) πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στο τελικό στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας. AQUALIA (Ισπανία) - ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατασκευαστική, SUEZ ENVIRONMENT (Γαλλία) - ΕΛΛΑΚΤΩΡ και VEOLIA EAU (Γαλλία), MIG όμιλος Βγενόπουλου, οι μνηστήρες.


ΣΕΛ.  21

Συνυπεύθυνοι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Αποπροσανατολιστικός δικομματικός καυγάς για τα δημόσια ελλείμματα, αλλά και τα τεράστια ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων. Το ΠΑΣΟΚ επιτίθεται, μιλώντας για ευθύνες της ανίκανης ΝΔ, και η ΝΔ ανταπαντά για προεκλογικού χαρακτήρα ανευθυνότητα του ΠΑΣΟΚ. Ως εδώ φτάνουν. Αλλωστε, τι μπορούν να πουν, όταν ταυτίζονται στρατηγικά; Πολιτική ενίσχυσης του κεφαλαίου, με τις φοροαπαλλαγές, τις πολύμορφες επιδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους «αναπτυξιακούς» νόμους, εφάρμοσαν πιστά οι κυβερνήσεις και του ΠΑΣΟΚ, και της ΝΔ. Αυτές δημιουργούν τα δημόσια ελλείμματα. Η πολιτική εισφοροαπαλλαγών του κεφαλαίου και παράδοσης των αποθεματικών των Ταμείων στο κεφάλαιο, μέσω τραπεζών, είτε μέσω «τζόγου» στο χρηματιστήριο, τα οδήγησε στην «ασφυξία». Το εφάρμοσε και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Εδώ ισχύει το «δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένον αχυρώνα». Γιατί, και στη μια και στην άλλη περίπτωση, οι κυβερνήσεις κλέβουν χρήματα των εργαζομένων, φορτώνοντάς τους, ταυτόχρονα, με βαριά φορολογία, για να ενισχύουν το κεφάλαιο. Αυτή η πολιτική δεν αλλάζει, ανατρέπεται. Απάντηση ο ταξικός αγώνας για την ικανοποίηση όλων των λαϊκών αναγκών, το πολιτικό τσάκισμα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με ενίσχυση του ΚΚΕ.



ΑΚΤΟΠΛΟΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Ληστεύουν το λαϊκό εισόδημα

ΣΕΛ.  3
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΘΗΣΕΑΣ 2»
Τροφοδοτείται από χρήματα του λαού

ΣΕΛ.  12
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Δικομματικός καυγάς για τη γρίπη

ΣΕΛ.  14
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Προς άρση της μονιμότητας των υπαλλήλων

ΣΕΛ.  12

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ