Παρασκευή 3 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Διευρύνεται το απεργιακό μέτωπο

Απόφαση για 24ωρη απεργία πήρε χτες και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Γάλατα - Τρόφιμα - Ποτά

Τα αγωνιστικά τους βήματα ενώνουν με τους συναδέλφους τους από άλλους κλάδους και οι εργάτες από τα Γάλατα - Τρόφιμα - Ποτά (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Τα αγωνιστικά τους βήματα ενώνουν με τους συναδέλφους τους από άλλους κλάδους και οι εργάτες από τα Γάλατα - Τρόφιμα - Ποτά (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Τα απεργιακά τους πυρά συντονίζουν, μαζί με τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους στο Φάρμακο, τους λογιστές, και οι εργαζόμενοι στο Γάλα, στα Τρόφιμα και τα Ποτά, οι οποίοι, μπροστά στη συντονισμένη αντεργατική επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και όλων όσοι στηρίζουν τα συμφέροντά του, οργανώνουν την αντεπίθεσή τους, διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με βάση το πλαίσιο αιτημάτων που προβάλλουν οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ, το οποίο απαντά στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες της εργατικής τάξης. Ετσι, απόφαση για πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, στις 8 του Ιούλη, πήρε χτες και η Ομοσπονδία των εργαζομένων στο Γάλα, στα Τρόφιμα και τα Ποτά.

Η απόφαση για απεργιακή κλιμάκωση της πάλης, σε συνδυασμό με τη δράση που οι ταξικές δυνάμεις ξεδίπλωσαν το προηγούμενο διάστημα, αποτελεί σημαντική πίεση ενάντια στην εργοδοτική αδιαλλαξία. Ωστόσο, οι ταξικές δυνάμεις δεν αφήνουν λεπτό να πάει χαμένο και έχουν ριχτεί ήδη στη μάχη της προετοιμασίας με περιοδείες και συσκέψεις σε διάφορες περιοχές της χώρας για την ενημέρωση των εργαζομένων και την επιτυχία των κινητοποιήσεων. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, τη Δευτέρα, το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας οργανώνει σύσκεψη, στις 8 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη του, σχετικά με την πορεία του αγώνα για την κλαδική σύμβαση. Ανάλογα μέτρα με περιοδείες στους τόπους δουλειάς, συσκέψεις, ώστε η πραγματοποίηση και επιτυχία της απεργίας, η κλιμάκωση του αγώνα και ο ευρύτερος συντονισμός για την απόκρουση της αντεργατικής επίθεσης να γίνει υπόθεση του κάθε εργαζόμενου, αναλαμβάνουν και οι άλλες ταξικές Ομοσπονδίες.

Οπως τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των εργαζομένων στο Γάλα, στα Τρόφιμα και Ποτά, «είναι δικαίωμα και υποχρέωση του κάθε εργαζόμενου στον κλάδο να ξεπεράσει κάθε δυσκολία και εμπόδιο που βάζει η εργοδοσία, αλλά και οι συμβιβασμένες εργοδοτικές - κυβερνητικές συνδικαλιστικές ηγεσίες και να πάρει την υπόθεση της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια του. Εάν τώρα σκύψουμε το κεφάλι, μας επιφυλάσσουν ακόμα χειρότερα για το μέλλον».

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν τη μάχη στις πύλες των εργοστασίων για την περιφρούρηση της απεργίας «να τους δείξουμε τη δύναμη και την αποφασιστικότητά μας, να τους στείλουμε το μήνυμα ότι και ικανοποιητικές ΣΣΕ θα αναγκαστούν να υπογράψουν και κανένα αντεργατικό μέτρο δε θα τους αφήσουμε να περάσουν εις βάρος μας».

Θορυβημένη η μεγαλοεργοδοσία

Η αγωνιστική οργάνωση και απάντηση των εργαζομένων προβληματίζει την εργοδοσία. Αυτό μαρτυρά το ότι, χτες, η διοίκηση της φαρμακοβιομηχανίας «ΦΑΜΑΡ» απαγόρευσε την είσοδο και επαφή με τους εργαζόμενους σε συνδικαλιστική αντιπροσωπεία της ΟΕΦΣΕΕ. Με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία καταγγέλλει την εργοδοσία της «ΦΑΜΑΡ» και υπογραμμίζει ότι «τέτοιες πρακτικές και μέθοδοι δεν πρόκειται να περάσουν. Το ταξικό κίνημα έχει την ικανότητα και τη δύναμη να τις ανατρέψει στην πράξη». Καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο και στην προκειμένη περίπτωση ιδιαίτερα της «ΦΑΜΑΡ» να δώσουν απάντηση σε τέτοιες πρακτικές, που στόχο έχουν τους ίδιους και τα δικαιώματά τους. «Να συσπειρωθούν ακόμα περισσότερο στο συνδικάτο, να υπερασπίζονται με συνέπεια τα δικαιώματά τους, να δώσουν και να δίνουν αγωνιστικό "παρών" σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη που το ταξικό κίνημα πραγματοποιεί. Να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία του κλάδου στις 8 Ιούλη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ