Παρασκευή 3 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΡΙΝΙΟ
Διαδήλωσαν ενάντια στις διώξεις

Κινητοποίηση ενάντια στην αντεργατική επίθεση και την τρομοκράτηση των εργαζομένων

Αγωνιστική απάντηση στην προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων αλλά και στη νέα αντεργατική επίθεση που εξαπολύουν κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο στο φόντο της πρόσφατης συνόδου των υπουργών Απασχόλησης, έδωσαν οι εργαζόμενοι του Αγρινίου μέσα από τη χτεσινή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ έξω από το Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Η κινητοποίηση αποτέλεσε βήμα αλληλεγγύης στο δίκαιο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι των «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ», από την αρχή του έτους, για το δικαίωμα στην εργασία και στο αξιοπρεπές μεροκάματο κόντρα στην εργοδοτική ασυδοσία που αξιώνει ατομικές συμβάσεις εργασίας και παραπέρα συμπίεση των μισθών. Μαζί με τους εργάτες των Σφαγείων διαδήλωσαν μεταξύ άλλων οικοδόμοι, εργαζόμενοι στον «Κατσίκη», καταδικάζοντας κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού των εργαζομένων από την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της. Προσπάθεια που εκφράστηκε με το σύρσιμο στα δικαστήρια των εκδοροσφαγέων για τρίτη φορά το τελευταίο τρίμηνο και την καταδίκη από την ταξική Δικαιοσύνη 20 εργαζομένων της επιχείρησης επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή.

Μέσα και από αυτή την αγωνιστική πρωτοβουλία των ταξικών δυνάμεων αναδείχθηκε η ανάγκη της ενιαίας και κοινής πάλης, της έντασης της πάλης των εργαζομένων το επόμενο διάστημα απέναντι στην νέα αντεργατική λαίλαπα που πάει χέρι χέρι με την κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό, την ποινικοποίηση των αγώνων προκείμενου οι εργαζόμενοι να φορτωθούν με πρόσχημα και την οικονομική κρίση νέα δεινά στις πλάτες τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ