Παρασκευή 3 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΚΛΙΜΑΚΑ»
Αυθαιρεσίες σε βάρος εργαζομένων και ασθενών

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Χαραλάμπους

Την τραγικά αδιέξοδη για ασθενείς και εργαζόμενους κατάσταση που συνεπάγεται η παράδοση της ψυχικής υγείας στους ιδιώτες αναδεικνύει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Κόμματος Μπάμπης Χαραλάμπους προς τους υπουργούς Υγείας και Απασχόλησης για τις επαναλαμβανόμενες αυθαιρεσίες της διοίκησης της εταιρείας «Κλίμακα» στην Κέρκυρα.

Η διοίκηση της εταιρείας απομάκρυνε πρόσφατα τους τελευταίους έξι οικότροφους ψυχικά πάσχοντες που απέμεναν στη δομή «Αργώ», αλλά και προχώρησε στην ομαδική απόλυση των 13 εναπομείναντων εργαζομένων. Ο βουλευτής του ΚΚΕ ζητά άμεσες απαντήσεις για την αυθαιρεσία της εταιρείας, τονίζοντας πως η εταιρεία έχει καταγγελθεί επανειλημμένα ότι λειτουργεί τα δυο οικοτροφεία της στην Κέρκυρα με σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, ότι κάνει εκφοβιστικές απολύσεις, αιφνίδιες και παράνομες μειώσεις των τακτικών αποδοχών των εργαζομένων, αλλά και για μια σειρά οικονομικών παρατυπιών στη διαχείριση των συντάξεων των οικοτρόφων και όχι μόνον. Ακόμα, κατά καιρούς δήλωνε ότι απασχολεί στο κάθε οικοτροφείο 24 εργαζόμενους, ενώ απασχολούσε 12 - 17. Ο Μ. Χαραλάμπους επισημαίνει ακόμα ότι, παρά τις σοβαρότατες αυτές καταγγελίες, κανένα μέτρο δεν πάρθηκε και ενθαρρυμένη απ' την πλήρη αδράνεια των αρμόδιων υπουργείων η διοίκηση της εταιρείας κλιμάκωσε τις αυθαιρεσίες κλείνοντας στις 26 Ιούνη το οικοτροφείο, μεταφέροντας τους έξι τελευταίους οικότροφους και πετώντας στο δρόμο 13 εργαζόμενους.

Τις αυθαιρεσίες της εταιρείας και τις τεράστιες ευθύνες του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης, που παραδίδουν την αποασυλοποίηση στις ορέξεις των «εργολάβων» της Υγείας, υπογραμμίζει, με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ). Οπως αναφέρει η ΟΣΝΙΕ, ανάμεσα στους απολυμένους, είναι το προεδρείο του σωματείου των εργαζομένων του χώρου, στους οποίους, μάλιστα, ο εργοδότης είπε ότι προτίθεται να ανοίξει τη δομή, αν δεχτούν να υπογράψουν «νέες» ατομικές συμβάσεις!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ