Παρασκευή 3 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Σε επαγρύπνηση καλεί η Ομοσπονδία

Την άρνηση πΠωτοδικείων να διαθέσουν δικαστικούς αντιπροσώπους για τη διενέργεια αρχαιρεσιών στα συνδικάτα του κλάδου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας. Το τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε στο Συνδικάτο Οικοδόμων στο νομό Μεσσηνίας που έχει προγραμματίσει αρχαιρεσίες από τις 7 έως τις 14 Ιούλη.

«Είμαστε πεπεισμένοι, σημειώνει η Ομοσπονδία, ότι πρόκειται για στοχοποίηση του ταξικού εργατικού κινήματος. Μεροληπτούν σε βάρος του αφού σε ανάλογες περιπτώσεις συνδικάτων, που ελέγχονται από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, τους παρέχουν δικαστικούς αντιπροσώπους για δεκάδες μέρες».

Η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο σε επαγρύπνηση και δράση «για να ματαιώσουμε τα σχέδια που απεργάζονται σε βάρος του οικοδομικού και συνολικά του ταξικού κινήματος». Και απαιτεί τον άμεσο καθορισμό δικαστικών αντιπροσώπων για τις αρχαιρεσίες στο Συνδικάτο Οικοδόμων στη Μεσσηνία, «διαφορετικά το Συνδικάτο θα πραγματοποιήσει τις εκλογές με την απουσία τους και φέρνουν ακέραια την ευθύνη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ