Παρασκευή 3 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ - ΠΑΜΕ
Απέκλεισαν συμβολικά την «Ιρις»

Αποθρασυμένος από την κυρίαρχη πολιτική ο εργοδότης παρέπεμψε τις απολυμένες στα δικαστήρια

Παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη της έδρας της Εταιρείας Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων «Ιρις» στου Παπάγου πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι και συνδικαλιστές του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων και του ΠΑΜΕ, απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων και την επαναπρόσληψη δύο εργαζομένων, που απέλυσε η εργοδοσία γιατί διεκδικούσαν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Η κινητοποίηση αποτέλεσε την άμεση απάντηση των εργαζομένων και ταξικών συνδικάτων, μετά και από την τριμερή συνάντηση που έγινε προχτές στο υπουργείο Απασχόλησης και το αίτημα του εκπροσώπου του υπουργείου να βρεθεί συμφιλιωτική λύση με την εργοδοσία. Και αυτό αφού η εργοδοσία είχε διαμηνύσει ότι θα εξετάσει την επιστροφή των δυο εργαζομένων αν συμφωνήσουν να πληρώνονται όποτε και ... εάν εκταμιεύονται τα λεφτά από το Ελληνικό Δημόσιο.

Για μια ακόμα φορά χτες ο εργοδότης Γεώργιος Κούτας εμφανίστηκε προκλητικός, καλώντας τις εργαζόμενες που απολύθηκαν και παραμένουν απλήρωτες να λύσουν τα προβλήματά τους καταφεύγοντας στα δικαστήρια. Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ και του Σωματείου υπογράμμισαν ότι θα συνεχίσουν να παλεύουν για την επαναπρόσληψη των δυο εργαζομένων, για την καταβολή των δεδουλευμένων στις δυο εργαζόμενες και συνολικά στους εργαζόμενους του κλάδου, για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Ξεκαθάρισαν ότι κάτω απ' τη βιτρίνα της μη κερδοσκοπικής δράσης, η ψυχική Υγεία παραδίδεται στους ιδιώτες, με τραγικές επιπτώσεις για τους ψυχικά πάσχοντες και εργαζόμενους του χώρου. Οτι θα παλέψουν για ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν και καθολικό σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org