Τετάρτη 24 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Πόντιος Πιλάτος» η κυβέρνηση

Το Πόντιο Πιλάτο παριστάνει η κυβέρνηση στο λουκέτο του «Ελεύθερου Τύπου», οχυρωμένη πίσω από το έωλο επιχείρημα ότι πρόκειται για καθαρά επιχειρηματική ενέργεια στην οποία δεν μπορεί να παρέμβει.

Το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθούσε να πείσει ότι ο Κ. Καραμανλής δεν είχε καμία ενημέρωση για την απόφαση των ιδιοκτητών της εφημερίδας, ενώ ούτε ο ίδιος ούτε οι στενοί του συνεργάτες το περίμεναν, θεωρώντας πιο πιθανό σενάριο την πώληση της εφημερίδας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιορίστηκε να εκφράσει τη λύπη του για το κλείσιμο του «Ελεύθερου Τύπου», πολύ περισσότερο που, όπως είπε, πρόκειται για «μια εφημερίδα με μεγάλη, ιστορική μακρά παράδοση και διαδρομή». Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία, ο Ευ. Αντώναρος επανέλαβε την γνωστή θέση «δε σχολιάζω επιχειρηματικές αποφάσεις».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Λ. Ζαγορίτης, επισημαίνοντας ότι «η εξέλιξη αυτή αφήνει ένα μεγάλο κενό στο χώρο των ΜΜΕ, διότι εφημερίδα και σταθμός προσέθεταν στην πολυφωνία και στη διατύπωση θέσεων και απόψεων, η οποία είναι απαραίτητη για την ενημέρωση των πολιτών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ