Τετάρτη 24 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΚΕ - ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες

Στις 3 και 4 Ιούλη, στο πάρκο «Φιξ» στα Πατήσια, για 9η συνεχή χρονιά το διήμερο των εκδηλώσεων

Από τις περσινές εκδηλώσεις στο πάρκο του «Φιξ»
Από τις περσινές εκδηλώσεις στο πάρκο του «Φιξ»
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για το διήμερο εκδηλώσεων για τη μετανάστευση, που διοργανώνει η Κομματική και η Κνίτικη Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ την Παρασκευή, 3 και το Σάββατο, 4 Ιούλη στο πάρκο «ΦΙΞ» στα Πατήσια.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις, με εργαζόμενους από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν το Σάββατο, και την Κυριακή με κοινότητες και συλλόγους μεταναστών. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι πιο πρόσφατες εξελίξεις που χτυπούν τη μετανάστευση, τα μέτρα της κυβέρνησης και της ΕΕ. Συζητήθηκαν ακόμα οι θέσεις του ΚΚΕ, οι προτάσεις του για την αντιμετώπιση του ζητήματος προς όφελος Ελλήνων και μεταναστών, η ανάγκη για ταξική ενότητα και κοινή πάλη. Την Κυριακή το πρωί οι εκπρόσωποι των μεταναστευτικών κοινοτήτων από την Ινδία, το Μπαγκλαντές, το Κογκό, την Κένυα, Σουδάν, τη Ρωσία, Κούρδοι, Παλαιστίνιοι κ.ά. μίλησαν και για τη συμμετοχή τους στο φετινό διήμερο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και τις προετοιμασίες για τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία του.

Με κεντρικό σύνθημα «Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι μαζί στην πάλη για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος», το φετινό διήμερο του ΚΚΕ για τη μετανάστευση στοχεύει σε μια ουσιαστική παρέμβαση στο ζήτημα των μεταναστών και των προσφύγων. Να συζητηθούν οι αιτίες που εξαναγκάζουν στον ξεριζωμό, οι πτυχές και οι στόχοι της αντιμεταναστευτικής πολιτικής. Κόντρα στο κλίμα που διαμορφώνεται από κόμματα, Τοπική Αυτοδιοίκηση και ΜΜΕ κατά των μεταναστών, σήμερα που γενικεύεται η επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα από την ΕΕ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που προσπαθούν να φορτώσουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες της εργατικής τάξης, «σήμερα είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία η ταξική ενότητα Ελλήνων και μεταναστών εργατών», σημειώνεται στο σχετικό κάλεσμα.

Με αυτό το περιεχόμενο θα γίνουν συγκεντρώσεις και σε άλλες περιοχές της Αθήνας στις 30 του Ιούνη: Στην Καλλιθέα, στις 8.30 μ.μ. στον πεζόδρομο του ΗΣΑΠ. Στη Ν. Ιωνία στις 8 μ.μ. στην πλατεία Σημιριώτη, στο Γαλάτσι στις 8 μ.μ. στο Παλαιό Τέρμα (γήπεδο μπάσκετ). Την 1η Ιούλη θα γίνει συγκέντρωση στο Αιγάλεω στις 8 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ