Τετάρτη 24 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Προσπάθεια τρομοκράτησης οποιασδήποτε κινητοποίησης με αφορμή την κουκούλα

Καταψήφισε χτες στη Βουλή το ΚΚΕ, το νομοσχέδιο - σκούπα του υπουργείου Δικαιοσύνης, στο οποίο περιλαμβάνονται διατάξεις που - σύμφωνα με την κυβέρνηση - στοχεύουν στην ενίσχυση του ...αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, μεταξύ των οποίων και ο χαρακτηρισμός της κουκούλας ως ποινικό αδίκημα. Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη επισήμανε πως το νομοσχέδιο «είναι τρομοκρατικό και όχι αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο», κάνοντας λόγο για «προσπάθεια τρομοκράτησης οποιασδήποτε κινητοποίησης με αφορμή την κουκούλα» και προσθέτοντας ότι πρόκειται για «αυστηροποίηση ενός κράτους που έχει λειτουργία ...μπάχαλου, το οποίο ξαφνικά σφίγγει λουριά προς πάσα κατεύθυνση». Υπέρ του προτεινόμενου νόμου τάχθηκαν αποκλειστικά οι βουλευτές της ΝΔ.

Στο νομοσχέδιο υπήρχε και η τροπολογία που επιβάλλει την απέλαση μεταναστών, εφόσον του ασκηθεί ποινική δίωξη για οποιοδήποτε μικροαδίκημα. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Λιάνα Κανέλλη «στην υπουργική τροπολογία κάθε αλλοδαπός είναι εξ ορισμού παράνομος» και «εξ ορισμού επικίνδυνος», αφού «χωρίς καταδικαστική απόφαση και μόνο με την άσκηση δίωξης μπορεί να απελαύνεται». Μάλιστα, σχολίασε σκωπτικά ότι με το ...πακέτο των ρυθμίσεων της τροπολογίας «ο ταξιτζής που θα μεταφέρει παράνομο μετανάστη θα είναι ...υπεύθυνος για κακούργημα». Επίσης, επισήμανε - αναφερόμενη στο ΠΑΣΟΚ - ότι «η σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη έχει δεχτεί την 18μηνη κράτηση των μεταναστών σε στρατόπεδα».

Αναφορικά με επιμέρους ρυθμίσεις σχετικές με τα δικαστήρια η βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι «η Δικαιοσύνη δεν είναι φάντασμα, ασκείται από το κυρίαρχο σύστημα», σημειώνοντας ότι «αν δεν έχεις λεφτά δεν πας σε ανώτατο δικαστήριο». Τέλος, για τα άρθρα που αφορούν την ιατροδικαστική υπηρεσία, η βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε πως «δίνει υπερεξουσίες σε προϊσταμένους και στον υπουργό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ