Πέμπτη 4 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Θράσος 300 πιθήκων

Κόμμα - στέγαστρο των φωνών του ρατσισμού και του εθνικισμού, της ξενοφοβίας και του σοβινισμού. Κόμμα που ο ένας βουλευτής του υπήρξε «εκπρόσωπος του Λεπέν» στην Ελλάδα και πρόεδρος της νεολαίας της ΕΠΕΝ, του κόμματος δηλαδή που συνέστησε ο δικτάτορας Παπαδόπουλος.

Κόμμα που άλλος βουλευτής του μνημονεύεται από τον συνεργάτη της χούντας, τον Κ. Πλεύρη, ως μέγας διαφημιστής των πονημάτων του αρχιναζιστή.

Και φυσικά κόμμα του ανείπωτου λαϊκισμού, του διανθισμένου με τη γνωστή «αισθητική» του προέδρου του, τα «ευφυολογήματα» και τις «εξυπναδίτσες» της ευτέλειας.

*

Περί του ΛΑ.Ο.Σ. ο λόγος. Το κόμμα που αφού ο αρχηγός του ως βουλευτής και του Μητσοτάκη και του Καραμανλή υπηρέτησε όλα σχεδόν τα «καθεστώτα της οικογενειοκρατίας», όπως ο ίδιος τα αποκαλεί, μετά και κατόπιν ...επιφοίτησης άρχισε να τα καταγγέλλει. Οχι για να απογαλακτιστεί από αυτά. Αλλά για να του δώσουν να γλείψει κι αυτός ένα κομματάκι από τη διαχείριση της «κοινής τους πολυκατοικίας».

Αρχισε επίσης να καταγγέλλει και τα «συμφέροντα». Στο μεσοδιάστημα, βέβαια,

  • εκδίδει μέχρι και ανακοινώσεις (20/7/2007) για να ευχαριστήσει δημοσίως μεγαλοκεφαλαιούχους, όπως τον μεγαλοεπιχειρηματία Εμφιετζόγλου, που τον στηρίζει πολιτικά και οικονομικά,
  • διοργανώνει συνεντεύξεις Τύπου (5/2/2009) για να δηλώσει ότι θα στείλει «γλυκά και λουλούδια» στον Βγενόπουλο για να τον ευχαριστήσει που πήρε την «Ολυμπιακή» (!),
  • κοροϊδεύει ασύστολα τον «λαουτζίκο», ισχυριζόμενος πως δεν κάνει τηλεοπτικές διαφημίσεις και ότι δίνει τα λεφτά στο ταμείο των φτωχών. Αλλά αμέσως μετά κατακλύζει τις τηλεοράσεις με προεκλογικές διαφημίσεις, στις οποίες δείχνει την ...απόδειξη που πήρε από την τράπεζα ότι κατέθεσε το φιλοδώρημά του στους φτωχούς. Τέτοια η ...ανιδιοτελής «προσφορά» του ανδρός! Τέτοιος ξετσίπωτος κομπασμός επίδειξης ...«φιλανθρωπίας».

*

Με τέτοιο «ιστορικό» είναι απολύτως λογικό ο Καρατζαφέρης και το κόμμα του να εναλλάσσονται στο ρόλο της αντικομμουνιστικής προβοκάτσιας με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Αλλωστε, ένα από τα βασικά «προτερήματα» των αντικομμουνιστών είναι ακριβώς αυτό: Το θράσος των 300 πιθήκων που διαθέτουν.

Είναι το λιγότερο που μπορείς να πεις για κάποιον που μιλώντας στη Βουλή (29/9/2007) πουλούσε δημαγωγία με φράσεις του τύπου «είναι κλέφτες οι τραπεζίτες» ή έδινε παραστάσεις του τύπου «στείλτε τον εισαγγελέα αύριο το πρωί να κάνει έλεγχο στον κ. Λάτση» και που μετά από δύο χρόνια, προεκλογικά, καμαρώνει ότι επέλεξε την υποψήφιά του για τις ευρωεκλογές επειδή είχε «συστατική επιστολή» από τον τραπεζίτη Λάτση...

Χρειάζεται μεγάλο θράσος να καμώνεται ο Καρατζαφέρης («Mega», 14/4/2008) τη φωνή του λαού, που δε θέλει να «κουβαλάει στην πλάτη» τους Κόκκαλη - Βαρδινογιάννη και ένα χρόνο αργότερα να κορδώνεται ότι επέλεξε την υποψήφιά του για τις ευρωεκλογές επειδή είχε «συστατική επιστολή» του Κόκκαλη...

Περισσεύει το θράσος εκείνου, όπως ο Καρατζαφέρης, που τάχα μου οργίζεται για τα 28 δισ. που δόθηκαν στους τραπεζίτες (ΑΝΤ1, 19/11/2008) και έξι μήνες μετά να ζητά κυβέρνηση «σωτηρίας» (στην οποία θα χώσει κι έναν υπουργό από το ΛΑ.Ο.Σ...) με πρωθυπουργό έναν από τους μεγαλύτερους τραπεζίτες της Ευρώπης, τον κ. Παπαδήμο. «Ο Λουκάς ο Παπαδήμος, να τον πάρουμε από υποδιοικητή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, να τον φέρουμε εδώ, να κάνει μία κυβέρνηση, να βάλετε εσείς (σ.σ.: η ΝΔ) τους υπουργούς σας, να βάλει το ΠΑΣΟΚ, να βάλουμε και οι υπόλοιποι από έναν και να στηρίξουμε όλοι μαζί...» (Καρατζαφέρης, ομιλία στη Βουλή, 20/1/2009).

*

Αυτός είναι ο Καρατζαφέρης, αυτό είναι και το κόμμα του. Αυτοί είναι που μιλούν για «σχέσεις» του ΚΚΕ με το «κεφάλαιο» και τους «επιχειρηματίες»! Και που φυσικά, όταν τους ζητάς στοιχεία, κάνουν τον ...«Γερμανό». Και μετά βγάζουν ομπρέλα. Κίνηση που τη συνηθίζουν οι γκαιμπελίσκοι όταν τους φτύνουν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ