Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 5 Ιούνη 2009 - αριθ. φύλλου: 10389

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ»
Γυρνάνε νικητές στο πόστο τους

Μετά από 11 βδομάδες κινητοποιήσεων, πέτυχαν την επαναπρόσληψη των 9 συναδέλφων τους, απόδειξη ότι οι ταξικοί αγώνες φέρνουν αποτελέσματα.


ΣΕΛ.  35

ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ για να φέρουμε καλύτερες μέρες

Αλέκα Παπαρήγα: Την Κυριακή το βράδυ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ να χάσουν από την εργατιά και να ενισχυθεί ταυτόχρονα το ΚΚΕ. Από την προσφορά και τη λεβεντιά των εργαζομένων αντλεί το ΚΚΕ τη δύναμή του, τη μαχητικότητά του

Δεν είναι ρεαλιστικό οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι, ρεαλιστικό και δυνατό είναι να αρχίσει ο λαός να περιορίζει τα βάσανά του. Οσοι ταλαντεύεστε, επειδή τα προηγούμενα χρόνια ψηφίζατε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τώρα καταψηφίστε τους. Μπορεί να μη συμφωνείτε μαζί μας σε όλα, αλλά ξέρετε πολύ καλά ότι είμαστε συνεπείς. Ο,τι προβλέψαμε έγινε, δεν παίξαμε ποτέ στις εκλογές, δε σας κρύψαμε την αλήθεια, και πάνω απ' όλα σε μια δύναμη πιστεύουμε, στη δύναμη της εργατικής τάξης, στη δύναμη του λαού. Στην κάλπη δυνατό ΚΚΕ! Εμείς θα βαδίσουμε στο δρόμο του αγώνα και μπορούμε να νικήσουμε. Αν αυτό το πιστέψετε, η νίκη δε θα έρθει σε ένα βράδυ, σε μια μέρα, αλλά μπορούμε σίγουρα να περιμένουμε καλύτερες μέρες μέχρι την τελική νίκη.


ΣΕΛ.  6   -   7

Motion Team

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος

Για τις τεράστιες καταστροφές στο περιβάλλον, την έλλειψη καθαρού νερού και υγιεινών τροφίμων, τις αρρώστιες που θερίζουν εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο, φταίει, η ίδια η φύση του καπιταλιστικού συστήματος που γεννάει, αναπαράγει και επιδεινώνει τα προβλήματα αυτά, το συνεχές κυνήγι για μεγαλύτερα κέρδη. Φταίνε οι διεθνείς συμφωνίες, οι θεσμοί και οι νόμοι που προστατεύουν σε παγκόσμιο, σε ευρωενωσιακό και σε εθνικό επίπεδο τη μεγάλη ατομική ιδιοκτησία στη γη, στις πλουτοπαραγωγικές πηγές, στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής.


ΣΕΛ.  11   -   13

Από μας εξαρτάται

Η συμμετοχή στην ΕΕ δεν είναι μονόδρομος για το λαό, δεν είναι οριστική και μόνιμη. Με τη θέληση των λαών θα διαμορφωθούν πλειοψηφίες σε κάθε χώρα, κόντρα στα μονοπώλια και την εξουσία τους. Αφετηρία, η αντίσταση - ανυπακοή - απειθαρχία στην ΕΕ στη ρότα της ρήξης. Το μπορούμε και με την ψήφο. Η ενίσχυση του ΚΚΕ στην κάλπη μπορεί να συμβάλει σ' αυτήν την κατεύθυνση, γιατί συμβάλλει στην ανασύνταξη του κινήματος ενισχύοντας τους λαϊκούς αγώνες από τις 8 Ιούνη. Από μας εξαρτάται. Μπορούν οι εργάτες, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι γυναίκες από τα λαϊκά στρώματα, τώρα, έχοντας την πείρα των αρνητικών συνεπειών της αντιλαϊκής ευρωενωσιακής πολιτικής, να την καταδικάσουν, τιμωρώντας την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα που τη στηρίζουν ή την ανέχονται. Δεν πρέπει να λαθέψουν. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι το βόλι, που χτυπά ίσια στην καρδιά της αντιλαϊκής πολιτικής. Και δεν έχουμε δικαίωμα να μην το ρίξουμε. Εως την Κυριακή το σιγουρεύουμε με τη μάχη του ψηφοδελτίου.


Η Αλ. Παπαρήγα στο MEGA

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και στη δημοσιογράφο Ολγα Τρέμη, σήμερα Παρασκευή 5/6/2009 και ώρα 20.00.




Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ