Πέμπτη 7 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
«Κοινωνική έκρηξη»

«Σε προχθεσινές δηλώσεις του ο προεδρεύων της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ έκανε λόγο για επερχόμενη κοινωνική έκρηξη στην Ευρώπη (...) "Οδηγούμαστε προς κοινωνική έκρηξη, διότι θα έχουμε μεγάλη κρίση στον τομέα της απασχόλησης φέτος και του χρόνου", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου (...)

***

Η Κομισιόν προβλέπει στις εαρινές εκτιμήσεις της ότι η ανεργία θα ανέλθει στο επίπεδο του 9,9% στην ευρωζώνη το 2009 και στο... 11,5 % το 2010. Σε ολόκληρη την Ε.Ε. αναμένεται να προστεθούν 8.500.000 άνεργοι στους ήδη υπάρχοντες 20.000.000 ανέργους (...) Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο επίτροπος κοινωνικών υποθέσεων Βλαντιμίρ Σπίντλα, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο κοινωνικών αναταραχών και άνοδο του "πολιτικού εξτρεμισμού" σε επικίνδυνα επίπεδα (...) "Αν βρίσκεσαι σε μια κατάσταση όπου χιλιάδες άνθρωποι αποκλείονται από την εργασία, θα δημιουργηθούν οπωσδήποτε κοινωνικές εντάσεις", τονίζει στους "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς".

***

Το θέμα κοινωνικών πιθανών αναταραχών ανησυχεί ακόμη και το Φόρεϊν Οφις. Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Τάιμς", ο υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ έχει δώσει εντολή στις βρετανικές πρεσβείες σε ολόκληρο τον κόσμο να αξιολογήσουν τον κίνδυνο κοινωνικών και πολιτικών αναταραχών λόγω της κρίσης και να συντάξουν σχετικές εκθέσεις προς την κυβέρνηση του Λονδίνου» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ