Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Μάη 2009 - αριθ. φύλλου: 10365

ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ όλα τα εργασιακά δικαιώματα

ΚΚΕ: Η νέα επίθεση της ΕΕ στη σταθερή εργασία και τα δικαιώματα των εργαζομένων πρέπει να συναντήσει την καθολική αντίστασή τους. Να καταδικαστεί μαζικά η ίδια και η πολιτική της και στις προσεχείς ευρωεκλογές, με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ

Σε 10 «ενέργειες», που υπηρετούν την επιτάχυνση στην εφαρμογή της στρατηγικής της Λισαβόνας, κατέληξαν οι πολιτικοί εκπρόσωποι του ευρωενωσιακού κεφαλαίου χτες στην Πράγα. Είναι μέτρα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των συμφερόντων των μονοπωλίων. Ολα για τη σωτηρία των κερδών και πράσινο φως για πιο στυγνή εκμετάλλευση των εργαζομένων. Η Σύνοδος διαπιστώνει ότι θα υπάρξει αύξηση της ανεργίας, που δεν μπορεί να αποτρέψει εξαιτίας της κρίσης και τα μέτρα που προτείνει είναι ό,τι ακριβώς ζητάει το ευρωπαϊκό κεφάλαιο. Περιορισμός σε μαζική κλίμακα των ημερών εργασίας, πιο εντατικές ελαστικές και ευέλικτες σχέσεις εργασίας, επέκταση της απλήρωτης εργασίας των νέων μέσω της μαθητείας, μεγαλύτεροι περιορισμοί στο λεγόμενο μη μισθολογικό κόστος, δηλαδή στις κοινωνικές δαπάνες και την ασφάλιση.


ΣΕΛ.  7

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ»
«'Η όλοι στη δουλειά ή όλοι στον αγώνα»

Ενωμένοι σαν γροθιά και με εφόδιο το πανίσχυρο όπλο της εργατικής αλληλεγγύης, οι εργαζόμενοι του εργοστασίου «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ» διαδήλωσαν χτες στο κέντρο της Αθήνας την απόφασή τους «ή όλοι στη δουλειά ή όλοι στον αγώνα», διαμηνύοντας ότι «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Το όργιο τρομοκρατίας στο οποίο έχει επιδοθεί η ιδιοκτήτρια εταιρεία «Plias», με 8 μέχρι τώρα απολύσεις, λοκ άουτ, πρόσληψη απεργοσπαστών και άλλα κατάπτυστα μέτρα, για να τους αναγκάσει να σκύψουν το κεφάλι και να αποδεχτούν τους αντεργατικούς της σχεδιασμούς, προσκρούει πάνω στην ταξική τους ενότητα, που ατσαλώνεται μέρα με τη μέρα.


ΣΕΛ.  23


30ή ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
Αύριο Σάββατο 9 Μάη το αντιιμπεριαλιστικό ραντεβού

ΣΕΛ.  14   -   15
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΑ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Επικίνδυνη έκφραση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών

ΣΕΛ.  31
ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διάβημα διαμαρτυρίας για την επιχείρηση τρομοκράτησης μεταναστών

ΣΕΛ.  25
ΠΑΣΟΚ
Στη ρότα της δημαγωγίας και του αποπροσανατολισμού

ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ