Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 6 Μάη 2009 - αριθ. φύλλου: 10363

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ για το λαό και όχι για τα κέρδη

Η ΕΕ με τη συνενοχή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χτυπά τα κοινωνικά - ασφαλιστικά δικαιώματα και το δικαίωμα στη δωρεάν πρόληψη και προστασία της Υγείας

  • H Ευρωπαϊκή Ενωση με τη συνενοχή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να χτυπήσει στην καρδιά τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στο Δημόσιο και γενικότερα των εργαζομένων. Οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες πληρώνουν πολύ ακριβά την αντιλαϊκή πολιτική που συνειδητά εμπορευματοποιεί, ιδιωτικοποιεί και υποβαθμίζει τις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας.
  • Η κατάσταση αυτή είναι διαχρονική και αποδεικνύει τον ταξικό χαρακτήρα της στρατηγικής και των αποφάσεων της ΕΕ, τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τις ευθύνες των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Είναι ο επικίνδυνος χαρακτήρας της λογικής της συνύπαρξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που καλλιεργούν ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑ.Ο.Σ.
  • Aπαιτείται οργανωμένη αντίσταση, διεκδικητικός αγώνας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργατικών - λαϊκών οικογενειών. Ταυτόχρονα, προβάλλει η αναγκαιότητα του άλλου δρόμου ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας, της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, με κριτήριο τις ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη των λίγων.

ΣΕΛ.  10   -   11

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Θεωρεί κατάλληλο το νερό - δηλητήριο!

Η Ευρωπαϊκή Ενωση θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού. Με τις ευλογίες της, οι κάτοικοι των Οινοφύτων και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας και της Ευρώπης θα εξακολουθήσουν να πίνουν επικίνδυνο νερό, μολυσμένο με υψηλές δόσεις της καρκινογόνου ουσίας εξασθενές χρώμιο. Κι αυτό, όταν, σύμφωνα με μελέτες, η ανώτατη πρόσληψη καταπινόμενου εξασθενούς χρωμίου πρέπει να είναι μηδενική!

Αυτό προκύπτει από απάντηση που έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πριν από λίγες μέρες, σε σχετική Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  15


ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Η πολιτική τους θερμοκήπιο σκανδάλων

ΣΕΛ.  13
ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΣΕ
Απολύσεις και εργασιακός «μεσαίωνας»

ΣΕΛ.  27

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ