Πέμπτη 7 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Με όπλο το πλαίσιο του ΚΚΕ

Πριν κλείσει ένας χρόνος από την ψήφιση του τελευταίου αντιασφαλιστικού νόμου της ΝΔ, με τον οποίο ενίσχυσε το αντεργατικό οικοδόμημα στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης και ενώ εξαιτίας της ίδιας πολιτικής πολλά ταμεία οδηγούνται σε οριακή κατάσταση, εξυφαίνονται νέα σχέδια σε βάρος των εργαζομένων. Εννοείται ότι καθοριστικό ρόλο και στο νέο γύρο, με τη συμβολή όλων των εθνικών κυβερνήσεων, έχει αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Με «εκθέσεις», ανακοινώσεις και πάντα με μπόλικη δόση κινδυνολογίας, η ΕΕ βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος αυτής της επίθεσης.

Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες, η Επερώτηση που κατέθεσε προχτές στη Βουλή, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, είναι μια πρωτοβουλία στον αντίποδα της πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης, κόντρα στο ρεύμα και στα σχέδια του κεφαλαίου. Οι ανατροπές που επέβαλαν την τελευταία 15ετία στην κοινωνική ασφάλιση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα νέα σχέδιά τους, σε συνθήκες κρίσης, σε συνθήκες επέκτασης της ευελιξίας, καθώς αυξάνεται δραματικά η ανεργία και το εισόδημα δεν καλύπτει τις βασικές ανάγκες, θα γίνονται μέρα με τη μέρα ακόμα πιο επώδυνες για τους εργαζόμενους.

Η καθήλωση των συντάξεων, οι περικοπές των παροχών σε συνάρτηση με την αύξηση της οικογενειακής δαπάνης για την στοιχειώδη κάλυψη υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης, έχουν μετατραπεί σε βρόχο για πλατιά λαϊκά στρώματα, για τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους μετανάστες. Η κρίση και οι συνέπειές της στο εργατικό εισόδημα και στην απασχόληση, κάνουν ακόμα πιο δυσβάστακτο το βάρος των αντιασφαλιστικών μέτρων για την εργατική λαϊκή οικογένεια και ειδικά στον χώρο της υγείας.

Γι' αυτό η παρέμβαση του ΚΚΕ, πέρα από την αναγκαιότητά της, βάζει στην ημερήσια διάταξη την ανάγκη για ένα αποκλειστικά Καθολικό και Ενιαίο Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, υπερασπίζεται με συνέπεια την δημόσια καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση που όμως θα υπηρετεί τις σημερινές λαϊκές ανάγκες. Η πρόταση του ΚΚΕ είναι όπλο στα χέρια των εργαζομένων και των συνδικάτων. Είναι σύγχρονο πλαίσιο πάλης για όλα τα λαϊκά στρώματα: Τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους μικρούς ΕΒΕ και ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους άνεργους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους.

Με αυτό το όπλο, το ΚΚΕ καλεί σήμερα τους εργαζόμενους να μπούνε στη μάχη. Να σηκώσουν μετερίζι αντίστασης και πάλης. Να συγκρουστούν με την στρατηγική της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Γιατί αύριο τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα. Γιατί η πολιτική της ΝΔ, τα σχέδια του ΠΑΣΟΚ, οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι δεδομένες και φέρνουν μόνο δεινά για τους εργαζόμενους. Σ' αυτά τα δεδομένα, σ' αυτά τα σχέδια, τα λαϊκά στρώματα μπορούν να απαντήσουν με τον αγώνα τους. Εναν αγώνα, που ταυτόχρονα θα φέρνει στο προσκήνιο την αναγκαιότητα για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας. Το δρόμο που κριτήριο ανάπτυξης θα είναι οι ανάγκες του λαού, η λαϊκή ευημερία και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ