Πέμπτη 7 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πορείες ειρήνης σε άλλες πόλεις

Πορείες ειρήνης πραγματοποιούνται τις επόμενες μέρες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα:

Στο Ακτιο

Ραντεβού στη βάση των ιπτάμενων κατασκόπων του ΝΑΤΟ στο Ακτιο, στη βάση των ΑΒΑΚΣ, δίνουν το Σάββατο 9 του Μάη οι Επιτροπές Ειρήνης Βορειοδυτικής Ελλάδας καλώντας το λαό και τη νεολαία της περιοχής να πάρουν μέρος στη φιλειρηνική - αντιιμπεριαλιστική πορεία που διοργανώνουν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τη «μαύρη» επέτειο ίδρυσης του ΝΑΤΟ.

Η συγκέντρωση θα γίνει το Σάββατο 9 του Μάη και ώρα 7 μ.μ. στην πύλη της ΝΑΤΟικής βάσης του Ακτίου και θα ακολουθήσει πορεία στην παραλία της Λευκάδας.

Στη Θεσσαλία

Στην Αντιφασιστική Νίκη των Λαών είναι αφιερωμένες οι πορείες ειρήνης που διοργανώνουν στις πρωτεύουσες των νομών της Θεσσαλίας οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης.

Στη Λάρισα, η πορεία θα γίνει, σήμερα Πέμπτη 7 του Μάη και θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. από το χώρο εκτελεσθέντων στο Μεζούρλο, στις 7.30 μ.μ. θα βρίσκεται έξω από την 1η Στρατιά και στις 8.30 μ.μ. θα καταλήξει στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Στο Βόλο, η πορεία θα γίνει το Σάββατο 9 του Μάη, με αφετηρία την πλατεία Ανακασιάς στις 6.30 μ.μ. και τερματισμό στις 8.30 μ.μ. στην παραλία.

Στην Καρδίτσα, το ραντεβού των φιλειρηνιστών έχει οριστεί για το Σάββατο 9 του Μάη, στις 6.30 μ.μ., από τη Μητρόπολη και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία.

Στα Τρίκαλα, η πορεία, που θα γίνει την Κυριακή 10 του Μάη, θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ. από την Κρηνίτσα και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία.

Στην Αρκαδία

Στην Κερασίτσα Αρκαδίας, γενέτειρα του Γρηγόρη Λαμπράκη, οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου και οι αντίστοιχες της νεολαίας διοργανώνουν εκδήλωση στη μνήμη του, το Σάββατο 9 του Μάη στις 6 μ.μ. Ακολούθως, στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης (Αγ. Βασιλείου) θα πραγματοποιηθεί αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση, όπου θα μιλήσει ο Αντ. Κατσάς, μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Θα προηγηθεί πορεία που θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. από την οδό Σπάρτης (έξω από το ΙΚΑ) στην Τρίπολη.

Στη Λέσβο

Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου καλεί τους αγωνιστές της ειρήνης να πάρουν μαζικά μέρος το Σάββατο 9 του Μάη στην καθιερωμένη πορεία ειρήνης από την Παναγιούδα προς τη Μυτιλήνη στη μνήμη του Γρ. Λαμπράκη. Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. από την Παναγιούδα, ενώ στις 7.30 μ.μ. θα δοθεί συναυλία στην πλατεία Σαπφούς, όπου και θα τερματίσει η πορεία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ