Τετάρτη 22 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναπολώντας τον Καιάδα

Πρόσφατα το Ινστιτούτο «Ιων Δραγούμης» (στήθηκε από στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ.) διοργάνωσε ημερίδα για τα ναρκωτικά. Ακούστηκαν, ας πούμε ενδιαφέροντα στοιχεία, και άλλα οπωσδήποτε αξιοσημείωτα. Πχ διάφορα που είπε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Χρ. Γούδης, καθηγητής πανεπιστημίου και εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο: «(...) από το "κάδρο της ντόπας" δεν λείπουν και μικρότερα ναρκογενή, και ενδεχομένως ναρκομανή, κρατίδια όπως η Ταϊλάνδη, αλλά και το όμορο προς βορράν της χώρας μας μόρφωμα, το οποίο (...) υπήρξε μείζων παραγωγός οπίου κατά την περίοδο στην οποία αναφερόμαστε. Αλλωστε μόνον η παραισθησιογόνος δράση του οπίου θα μπορούσε να ερμηνεύσει την τάση των "σλαβανάκατων" - κατά τον Ιωνα Δραγούμη - κατοίκων του να εκστασιάζονται συγγένειες με τον Μεγαλέξαντρο, τον Φίλιππο τον Β', και την Ελληνική Μακεδονία. Κάτω από το πρίσμα αυτό ένα διεθνές όνομα του στυλ MADCEDONIA, κάτι σαν ΤΡΕΛΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δηλαδή, θα επέλυε τα προβλήματα όλων μας».

Παρακάτω, αναλύοντας το πολύπλοκο του προβλήματος, περίπου προειδοποιούσε για το τι θα μπορούσε να συμβεί στη χώρα «αν η εκρίζωση φερειπείν της παραγωγής ινδικής κάνναβης των Ζωνιανών ή της Καλαμάτας ή της όποιας άλλης παρόμοιας περιοχής, η οποία όμως παράγει υψηλής καθαρότητας χασίς, αναπληρωθεί στην αγορά των χρηστών του από αλβανικό για παράδειγμα χασίς, που, για να αναπτυχθεί σύντομα, ψεκάζεται από τους Αλβανούς καλλιεργητές του με εντομοκτόνα όπως το «bygone» ή συναφείς καρκινογόνες ουσίες, που οδηγούν σε βέβαιο θάνατο τους χρήστες του, τους οποίους η ελληνική πολιτεία είχε πρόθεση να προστατεύσει με την εξάλειψη της ελληνικής παραγωγής».

Η λύση κατά το ΛΑ.Ο.Σ.; Οπως την περιέγραψε το στέλεχος του, ένας αρχαΐζων, ηθικός καπιταλισμός, γαρνιρισμένος με λίγο ...αιματάκι. Μακριά από την «απληστία της υλιστικής υπερκατανάλωσης». «Για μας τους Ελληνες (...) λύση είναι η καταφυγή και παραμυθία στις ρίζες μας, στην ευδαίμονα Αρκαδία, και στην Σπάρτη του "καταφρονείν των ηδονών", αλλά και του "Καιάδα" για όλους εκείνους που πιστεύουν ότι μπορούν να εμπορευθούν τις ψυχές μας. Στο κάτω - κάτω αφότου σταμάτησε να λειτουργεί ο Καιάδας τα πράγματα δεν πάνε καλά στον τόπο μας»... Το λοιπόν, μας φταίνε οι ξένοι, και κάποιοι παλιοχαρακτήρες από δω αν εκτελεστούν, αρχαιόπληκτοι και προγονολάτρες θα σωθούμε.


Θ.Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ