Τετάρτη 22 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο αντικομμουνισμός όχημα για την επιβολή της δικτατορίας

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 42 χρόνων από την επιβολή της δικτατορίας της 21ης Απρίλη

Με αφορμή τη συμπλήρωση 42 χρόνων από την επιβολή της δικτατορίας της 21ης Απρίλη 1967, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει:

«Είναι ευκαιρία όλος ο λαός να θυμηθεί και η νεολαία να μάθει ότι ο αντικομμουνισμός ήταν το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας του 1967. Η αντικομμουνιστική εκστρατεία, που καθοδηγεί η ΕΕ, οι τρομοκρατικοί νόμοι και η ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών πηγαίνουν μαζί και στοχεύουν στα δικαιώματα του λαού, στο λαϊκό και εργατικό κίνημα. Είναι προάγγελος νέας αντιδραστικής εφόδου των μονοπωλίων και των κομμάτων τους, για να φορτώσουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στην εργατική τάξη και στα λαϊκά στρώματα. Ο λαός έχει τη δύναμη, αν συνειδητοποιήσει το δίκιο του και οργανωθεί, να αποκρούσει τα αντιδραστικά σχέδια, να ανοίξει το δικό του δρόμο, της λαϊκής εξουσίας - οικονομίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ