Τετάρτη 22 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το δημοκρατικό κεκτημένο του ΠΑΣΟΚ...

Είναι χρήσιμο για κάθε εργάτη που ψήφιζε ή ψηφίζει ΠΑΣΟΚ και που στο παρελθόν μπορεί να πίστεψε ότι μπορεί ως κυβέρνηση να βελτιώσει τη ζωή του, να του προσφέρει καλύτερες συνθήκες, να υπερασπιστεί το δίκιο του, να δει σήμερα καλύτερα τι ακριβώς πρεσβεύει αυτό το κόμμα. Καλύτερος μάρτυρας δεν μπορεί να υπάρξει από τους ίδιους τους βουλευτές του και τα λεγόμενά τους.

Ενα κλασικό παράδειγμα - εκτός από τα όσα μέχρι σήμερα έχει δηλώσει ο Θ. Πάγκαλος - είναι η συνέντευξη του Πάνου Μπεγλίτη στην κυριακάτικη «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ». Διαβάστε τι λέει: «...εκτός από τη δεξιά έχει και το ΚΚΕ τη "μαύρη βίβλο" του για κείνη την περίοδο. Το ΚΚΕ σήμερα δεν έχει να προσφέρει τίποτα στην κοινωνία. Μπλοκάρει, δεσμεύει και καθιστά ομήρους πολίτες που αναζητούν διέξοδο. Είναι ένα κόμμα βαθιά συντηρητικό. Η άποψή του ότι "η μόνη νομιμότητα είναι το δίκιο του εργάτη" φοβάμαι ότι υπονομεύει ουσιαστικά όλο το δημοκρατικό κεκτημένο που δημιουργήθηκε μετά το 1974».

Πρέπει να καταλάβει κάθε εργαζόμενος, ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ ότι η αντικομμουνιστική επίθεση στην οποία στη χώρα μας πρωτοστατεί η ηγεσία του συγκεκριμένου κόμματος, ουσιαστικά χτυπά το δίκιο της εργατικής τάξης. Γιατί η άποψη ότι το δίκιο του εργάτη υπονομεύει τη δημοκρατία, σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι με το δίκιο των μονοπωλίων, δηλαδή ενάντια στους εργάτες.

Ενάντια στα δικαιώματά τους, στην ελπίδα τους για μια καλύτερη ζωή, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης με γνώμονα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Οσο για τα περί «μαύρης βίβλου» ας μην αμαυρώνουν την ιστορία του λαϊκού κινήματος για να βρουν άλλοθι για τα πεπραγμένα της παράταξής τους. Γιατί το παρελθόν τους από την «Ενωση Κέντρου» αλλά και πιο πριν, σε όλη τη νεοελληνική ιστορία, βρίθει παραδειγμάτων μαύρης αντιλαϊκής πολιτικής δράσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ