Πέμπτη 16 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ
Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών - η ενσάρκωση της προδοσίας

ΑΒΑΝΑ.--

Μιλώντας για τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), ο Κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο στους στοχασμούς του που δημοσιεύθηκαν στο «Cubadebate» με τον τίτλο «Εχει ο Οργανισμός των Αμερικανικών Κρατών δικαίωμα ύπαρξης;» σημείωσε μεταξύ άλλων πως «ο συγκεκριμένος Οργανισμός έχει μια ιστορία που έχει συλλέξει τα απορρίμματα των 60χρόνων προδοσίας ενάντια στους λαούς της Λατινικής Αμερικής». Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΟΑΚ, Μιγκέλ Ινσούλσα, σε συνέντευξή του στη βραζιλιάνικη εφημερίδα «O' Globo», όπου ανέφερε ότι η Κούβα θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει τη δέσμευσή της στη δημοκρατία αν θέλει να επιστρέψει στον ΟΑΚ, ο Φιντέλ Κάστρο υπογράμμισε πως ο Ινσούλσα «γνωρίζει πως δεν επιθυμούμε καν να ακούσουμε το αποκρουστικό όνομα αυτού του Οργανισμού».

Πρόσθεσε πως «ο ΟΑΚ δεν έχει παράσχει ούτε μία υπηρεσία στο λαό μας. Είναι μάλλον η ενσάρκωση της προδοσίας. Αν έπρεπε να προσθέσει κανείς όλες τις επιθετικές ενέργειες στις οποίες ήταν συνεργός, θα εκτείνονταν σε εκατοντάδες χιλιάδες ζωές και αρκετών αιματηρών δεκαετιών».

«Μας προσβάλει ο Ινσούλσα ακόμα και με την υπόθεση πως είμαστε ανυπόμονοι να ενταχθούμε στον ΟΑΚ. Το τρένο έχει περάσει εδώ και πολύ καιρό, και ο Ινσούλσα δεν το γνωρίζει... Κάποια μέρα, πολλές χώρες θα ζητήσουν συγχώρεση επειδή άνηκαν σ' αυτόν (σ.σ. τον Οργανισμό)», υπογράμμισε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ