Πέμπτη 16 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Επιτυχής πυραυλική δοκιμή

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Επιτυχή δοκιμή πυραύλου μικρού βεληνεκούς Prithvi-II, πραγματοποίησε χτες η Ινδία, σύμφωνα και με ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας της χώρας. Ο πύραυλος που είναι ικανός να φέρει μικρές συμβατικές και πυρηνικές κεφαλές, εκτοξεύθηκε από στρατιωτική βάση στην περιοχή Τσαντιπούρ, στο ανατολικό κρατίδιο Ορίσα. Ο Prithvi-II έχει μήκος 8,5 μέτρα και βεληνεκές 250 χλμ.

Το συγκεκριμένο μοντέλο πυραύλου δοκιμάστηκε για πρώτη φορά το Φλεβάρη του 1988, ενώ η Ινδία έχει ήδη αναπτύξει και δοκιμάσει δύο βαλλιστικούς πυραύλους (Agni και Prithvi), ικανούς να φέρουν πυρηνική κεφαλή, με το ινδικό υπουργείο Αμυνας να θέτει ως στόχο του προγράμματός της τη δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου Surya (Ηλιος), βεληνεκούς 5.000 χλμ. Φυσικά οι ιμπεριαλιστές που θέλουν καλές σχέσεις με την Ινδία, δεν αντέδρασαν όπως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις.

Παράλληλα, χτες ξεκίνησε στο ειδικό δικαστήριο των φυλακών Αρθουρ Ρόουντ, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η δίκη του μοναδικού εκ των 10 δραστών, του μακελειού της Βομβάης, το Νοέμβρη του 2008.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ