Τετάρτη 17 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ
Απάντηση στη βρώμικη προπαγάνδα

ΑΒΑΝΑ.--

Εξαιρετικά οργισμένος για το δημοσίευμα του περιοδικού «Φορμπς», ο ηγέτης της Κούβας πέρασε στην αντεπίθεση: Προκάλεσε το αμερικανικό περιοδικό, που τον κατέταξε σε πρόσφατο δημοσίευμά του μεταξύ των πλουσιότερων του κόσμου, να το αποδείξει. Να αποδείξει ότι διαθέτει προσωπική περιουσία ή έστω και ένα λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού.

«Εάν αποδείξουν ότι έχω ένα λογαριασμό στο εξωτερικό θα εγκαταλείψω το αξίωμα που έχω... και δε θα χρειαστούν μισθοφόροι και σχέδια δολοφονίας ώστε να με βγάλουν από τη μέση», δήλωσε στη διάρκεια ειδικής τηλεοπτικής εκπομπής διάρκειας 4,5 ωρών.

«Τους προκαλώ όλους με πρώτο τον Μπους, αυτό το αρπακτικό, τη CIA, τις 33 υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, τις χιλιάδες τράπεζες που υπάρχουν στον κόσμο. Τους προκαλώ. Θα δούμε εάν θα σιωπήσουν τώρα», δήλωσε ο Φιντέλ Κάστρο.

Μάλιστα, ο Φιντέλ κρατούσε στα χέρια του το τεύχος του περιοδικού, σύμφωνα με το οποίο ο Πρόεδρος της Κούβας είναι ο έβδομος πλουσιότερος ηγέτης του κόσμου με περιουσία 900 εκατ. δολαρίων, περιουσία που προέρχεται από κρατικές επιχειρήσεις που του ανήκουν, όπως το συνεδριακό κέντρο «Παλάσιο δε Κονβενσιόνες», ή η «Medicuba», η οποία πουλά εμβόλια και φάρμακα στη χώρα.

«Δεν είναι πρώτη φορά», πρόσθεσε ο Φιντέλ Κάστρο αναφερόμενος στο περιοδικό «Φορμπς», τονίζοντας ότι από το 1998 ακολουθεί αυτή την τακτική. Τακτική που, κατά τον Κουβανό ηγέτη, αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Ουάσιγκτον να δυσφημίσει και να υπονομεύσει την Κουβανική Επανάσταση. Εξάλλου, όπως τόνισε ο Φιντέλ Κάστρο, σε αυτή τη «δυσφημιστική εκστρατεία» συμμετέχουν πολυάριθμα ΜΜΕ που ελέγχονται και κατευθύνονται από τις ΗΠΑ. «Δε γνωρίζουν αυτή τη χώρα και φυσικά δεν είναι συνηθισμένοι να συνδιαλέγονται με επαναστάτες παρά μόνο με κλέφτες και πολιτικάντηδες», κατέληξε ο Φιντέλ Κάστρο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ