Τετάρτη 25 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Αντιπαράθεση με την πολιτική της αστικής τάξης και της ΕΕ

Σε συγκέντρωση των εργαζομένων του ΟΣΕ στο μηχανοστάσιο του Ρέντη μίλησε προχτές το μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ

«Η αλλαγή των συσχετισμών σε ταξική κατεύθυνση, από το πρωτοβάθμιο σωματείο μέχρι τις ομοσπονδίες και τη ΓΣΕΕ, αποτελεί βασικό όρο για την ανασύνταξη του εργατικού και ευρύτερα του λαϊκού κινήματος, για να γίνεται πιο ισχυρό και αποτελεσματικό στην πάλη του ενάντια στα μονοπώλια και στο δικομματισμό». Τα παραπάνω υπογράμμισε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας προχτές σε συγκέντρωση των εργαζομένων του ΟΣΕ στο μηχανοστάσιο του Ρέντη.

Συνεχίζοντας κάλεσε τους εργατοτεχνίτες του ΟΣΕ να ενισχύσουν τα ταξικά συνδικάτα, να συμπορευτούν μαζί τους για την απεργία στις 2 του Απρίλη και να δραστηριοποιηθούν, να κινητοποιηθούν ενάντια συνολικά στην πολιτική της άρχουσας τάξης, της ΕΕ και των κομμάτων της, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τους κάλεσε να προσπεράσουν τις συμβιβαστικές αντιλήψεις και πρακτικές του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το λαϊκισμό του ξενοφοβικού και ρατσιστικού ΛΑ.Ο.Σ. Τα κόμματα δηλαδή του «ευρωμονόδρομου», όπως τη ΝΔ, που συναποφασίζει και υλοποιεί την πολιτική της ΕΕ, το ΠΑΣΟΚ, που στηρίζει με θέρμη αυτή την πολιτική, αλλά και τα υπόλοιπα που αποδέχονται τις κεντρικές επιλογές της.

Κατήγγειλε τα νέα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα καθώς και την οικονομική και εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία προωθεί τις αντεργατικές μεθοδεύσεις και στηρίζει τη δράση του μεγάλου κεφαλαίου και αυτά που εφαρμόζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες ενάντια στους εργάτες.

Η επίθεση στο μεροκάματο, στα εργασιακά, στα ασφαλιστικά δικαιώματα, η περικοπή ημερών εργασίας και μισθών που προωθούν οι βιομήχανοι, οι απολύσεις, οι διαθεσιμότητες, οι απλήρωτες υπερωρίες, οι άδειες άνευ υποδοχών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης των εργατοτεχνιτών του ΟΣΕ με τον Σπ. Χαλβατζή.

Την ευθύνη των εργατών, όλων των εργαζομένων να σηκώσουν το μπόι τους, να αντιπαρατεθούν συνολικά με το μεγάλο κεφάλαιο και τη γενικότερη πολιτική της αστικής τάξης και της ΕΕ, τόνισε ο ομιλητής.

Αναφερόμενος στις αποφάσεις του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι αυτές δεν αφορούν μόνο τους κομμουνιστές, αλλά συνολικά την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία. Αναφέρονται στο σήμερα, αλλά στρέφουν την προσοχή τους στη γενικότερη πάλη, για την ανάγκη συγκρότησης του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου πάλης, για το σοσιαλισμό.

Για την απόφαση του 18ου Συνεδρίου για το Σοσιαλισμό, που την Κυριακή δημοσίευσε ο «Ριζοσπάστης», ο ομιλητής τόνισε ότι οι εργάτες πρέπει να ασχολούνται, να καταπιάνονται με αυτά τα ζητήματα γιατί τους αφορούν άμεσα. Η πάλη για το σοσιαλισμό δεν είναι για το μακρινό μέλλον, αλλά οι προϋποθέσεις διαμορφώνονται από σήμερα, μέσα στην καθημερινή σύγκρουση για το μεροκάματο, για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, στον αγώνα για δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση. Μέσα από τον αγώνα για αντεπίθεση, για ρήξη, για ανατροπή, θα διαμορφώνεται μια ευρύτερη ταξική συσπείρωση για μια άλλη προοπτική.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε: «Οι ευρωεκλογές είναι η ευκαιρία ώστε οι εργάτες, οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι ΕΒΕ, οι αυτοαπασχολούμενοι, όχι μόνο να καταδικάσουν τα κόμματα και την πολιτική της ΕΕ, αλλά να ενισχύσουν το ΚΚΕ και με την ψήφο τους. Να στείλουν και ένα μήνυμα πανευρωπαϊκού χαρακτήρα και περιεχομένου. Μήνυμα αντεπίθεσης, σύγκρουσης με την ΕΕ και την πολιτική των πολυεθνικών. Και υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις γι' αυτό, καθώς ξεθωριάζει συνεχώς η παλιά "αίγλη" της ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ