Τετάρτη 25 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλατύτατο άνοιγμα με τον «Ρ» και την Απόφαση για το Σοσιαλισμό

Ανάρπαστος έγινε ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» από τους ανθρώπους του μόχθου

Από την κυριακάτικη εξόρμηση στη Δραπετσώνα

ΛΕΠΙΔΗΣ

Από την κυριακάτικη εξόρμηση στη Δραπετσώνα
Πλατύτατο ήταν το άνοιγμα που υλοποίησαν οι δυνάμεις του ΚΚΕ και την περασμένη Κυριακή, για τη διάδοση του «Ριζοσπάστη» και της δεύτερης Απόφασης του 18ου Συνεδρίου για το Σοσιαλισμό, που κυκλοφόρησε ένθετη στην εφημερίδα. Ολες οι δυνάμεις, από νωρίς το πρωί της Κυριακής, αλλά και τη Δευτέρα, με σχέδιο και στόχο να φτάσει ο «Ρ» και η Απόφαση πλατιά στους εργαζόμενους, στους ανθρώπους του μόχθου σ' όλη την Ελλάδα, εξόρμησαν σε σπίτια, συνοικίες, εργασιακούς χώρους, σχολεία και σχολές, συναντώντας θετική ανταπόκριση.

Μιλώντας στον «Ρ» ο Σπύρος Μπότσης, Γραμματέας της Νοτιοανατολικής Αχτίδας της ΚΟΑ του ΚΚΕ τόνισε:

«Η πανεξόρμηση με τον "Ριζοσπάστη" για τη διάδοση της Απόφασης του Συνεδρίου για τον Σοσιαλισμό είχε μεγάλη αξία, ήταν ένα σημαντικό βήμα εξοπλισμού για τους εργαζόμενους, άλλο λαϊκό κόσμο, με την πρόταση του Κόμματος για την προοπτική, για το σοσιαλισμό», μας λέει και συνεχίζει:

«Ηταν η αφορμή για ένα ακόμα μεγάλο άνοιγμα που αντιστοιχεί στις αυξημένες απαιτήσεις που προκύπτουν για τους κομμουνιστές μετά από ένα Συνέδριο αντεπίθεσης.

Οι σύντροφοι, αλλά και οι φίλοι του Κόμματος, από κοινού προετοίμασαν την εξόρμηση και συμμετείχαν σ' αυτή, από το πρωί έως το απόγευμα της Κυριακής, αλλά και τη Δευτέρα με συζητήσεις σπίτι - σπίτι, στις γειτονιές, αλλά και με μαζικές εξορμήσεις σε καφενεία, σπίτια, φανάρια, πλατείες, εργασιακούς χώρους.

Η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον του κόσμου, ανάμεσά τους και ανθρώπων που για πρώτη φορά συναντήσαμε και μιλήσαμε, αποδεικνύει την ανοδική πορεία του Κόμματος, αλλά και την ευθύνη να δυναμώσουμε τους δεσμούς μας με το φτωχόκοσμο που υποφέρει. Με τον κόσμο αυτό, που αγωνιά για το μέλλον του, που ακούει το Κόμμα και την πρότασή του με προσοχή, που αναζητά διέξοδο από τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει.

Απ' αυτήν τη συζήτηση προκύπτει η ανάγκη να οργανώσουμε μαζί τους την πάλη ενάντια στις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες του λαού. Σε αυτήν την κατεύθυνση συνεχίζουμε. Η επιτυχία της εξόρμησης μας δίνει περισσότερο κουράγιο και επιβεβαιώνει πως είμαστε στο σωστό δρόμο».

Στον Πειραιά

Από νωρίς το πρωί, όλες τις Κομματικές Οργανώσεις γέμιζαν με μέλη και ιδιαίτερα νέους και νέες που ανυπομονούσαν να παραλάβουν τα φύλλα και με τη σειρά τους να ξεχυθούν στους δρόμους και στις γειτονιές, στα σπίτια, στα καφενεία, στις πλατείες, ώστε η Απόφαση να φτάσει όσο πιο πλατιά γίνεται στον κόσμο, στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Ενδεικτικά στη Δραπετσώνα, ο κόσμος ανταποκρινόταν θετικά και μαζί με την αγανάκτηση που εξέφραζε για όλα όσα βιώνει σήμερα, την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για το αύριο, το δικό του και των παιδιών του, ζητούσε να μάθει και για τις θέσεις του Κόμματος, τις διεξόδους που προτείνει, για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης. Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον και για τις αιτίες επικράτησης της αντεπανάστασης στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, αλλά και για την αντίληψη του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό. «Για μας τους εργάτες κάθε μέρα είναι χειρότερη από την προηγούμενη, άλλη ελπίδα δεν έχουμε», «να παλέψουμε να δουν έστω τα παιδιά μας καλύτερες μέρες», ήταν μερικά από τα λόγια που έλεγε ο κόσμος, παίρνοντας την εφημερίδα που από την αρχή έγινε ανάρπαστη.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Επί ποδός βρέθηκαν οι κομμουνιστές σε Μακεδονία και Θράκη. Η αντίληψη του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό και οι εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στον 20ό αιώνα με επίκεντρο στην ΕΣΣΔ έφτασε στις λαϊκές γειτονιές των πόλεων και στα χωριά, στα καφενεία και στα σπίτια των απλών ανθρώπων του μόχθου.

Συνεργεία από μέλη του Κόμματος και νεολαίους συνέχισαν και χτες τις εξορμήσεις σε σχολές αλλά και σε τόπους δουλειάς και με αισιοδοξία τα στελέχη του Κόμματος στις Νομαρχιακές Οργανώσεις έκαναν λόγο για υπερκάλυψη των στόχων.

Οι κομμουνιστές της Θεσσαλονίκης μέχρι αργά το βράδυ χτες συνέχιζαν τις εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους, σπίτια, σχολές και στέκια νεολαίας με σκοπό να ξεπεράσουν τις μεγάλες κυκλοφορίες που είχε επιτύχει η ΚΟΘ στις πανεξορμήσεις προσυνεδριακά. Η επιτυχία αυτή είναι κυρίως συνέπεια μιας καλής προεργασίας που έγινε τις προηγούμενες μέρες, με δεδομένο ότι οι ΚΟΒ προετοιμάστηκαν, αξιοποιώντας την εμπειρία από τις προηγούμενες ανάλογες κινητοποιήσεις. Οι Οργανώσεις Νεολαίας και οι κομματικές οργανώσεις των εργατοσυνοικιών ήταν από τις πρώτες που υπερκάλυψαν τους αυξημένους στόχους της πανεξόρμησης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ