Σάββατο 14 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΑΣ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: «"Ημέρα γιορτής του ανταγωνισμού" χαρακτήρισε το 24ωρο που πέρασε ο αντιπρόεδρος του ομίλου της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος (...) μία ημέρα μετά το "πράσινο φως" από τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων για την αγορά της "Ολυμπιακής" και λίγες ώρες πριν από το πρώτο επίσημο ταξίδι του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου Superfast 12 στο Αιγαίο (...) "Ηρθαμε στην Κρήτη και θα μείνουμε για πάντα" τόνισε εμφατικά θυμίζοντας ότι η MIG έχει πολύπλευρη παρουσία εδώ και χρόνια στη Μεγαλόνησο, μέσω των εταιρειών που ελέγχει (Marfin Popular Bank, Vivartia, Goody's, Everest, Singular Logic και άλλα)» (το ρεπορτάζ στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ: «Υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία ότι η ύφεση θα εμβαθύνει τις ζημιές του χρηματοπιστωτικού τομέα, θα προκαλέσει σπιράλ πτώσης στις τιμές των αξιών, νέους περιορισμούς στην πίστωση και κύμα επιχειρηματικών πτωχεύσεων, αναφέρει στην ετήσια έκθεσή της η Bussines Europe που εκπροσωπεί 40 εθνικές ενώσεις βιομηχάνων» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Η ΦΙΕΣΤΑ ΠΟΥ ΧΑΛΑΣΕ: «Είμαστε στο 2009. Κανονικά θα είχαμε πυροτεχνήματα και γενέθλια, γιατί είναι είκοσι χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Αντί γι' αυτό, έχουμε κηδείες και κλάματα και αναταράξεις και τον καπιταλισμό χωρίς ελέγχους, έχουμε καπιταλισμό καζίνου. Ολο αυτό το σύστημα που είχε ονομαστεί "νεο-φιλελευθερισμός" βλέπω ότι δεν αντέχει» (ο Α. Αλαβάνος στη Βουλή / Η ΧΩΡΑ).

ΠΟΙΟΣ ΛΥΠΑΤΑΙ; «Μέσα σε 17 μόνο χρόνια από τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης η διεθνής κουστωδία του νεοφιλελευθερισμού ώθησε το σύστημα μέχρι τα έσχατα όριά του. Και ήδη για να επιβιώσει τρώει τις σάρκες του. Η κρίση, άρα, συνεχώς θα βαθαίνει» (ο Χρ. Θεοχαράτος στον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ).

ΚΑΛΑ ΝΕΑ: «Οι καταναλωτές στο σύνολό τους περιορίζουν τις καταναλωτικές τους δαπάνες και στρέφονται σε φθηνότερα προϊόντα. Εάν επαληθευθεί αυτή η τάση, είναι προφανές ότι θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση των πωλήσεων των εμπορικών επιχειρήσεων η οποία θα ανατροφοδοτήσει τον κύκλο "μείωση τζίρου - απολύσεις". Είναι χαρακτηριστικό ότι για το 2009 το 58,2 των επιχειρήσεων εκτιμά ότι θα σημειωθεί μείωση πωλήσεών τους και το 57,3% μείωση των κερδών» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ