Σάββατο 14 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Χειροκροτεί την ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ!!!

Αρνήθηκε να καταδικάσει την απαράδεκτη «ταξιδιωτική οδηγία» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, νομιμοποιώντας όχι μόνο το «δικαίωμα» της κυβέρνησης των ΗΠΑ να παρεμβαίνει στα εσωτερικά πράγματα, αλλά επικροτώντας τους άθλιους ισχυρισμούς της.

«Εμένα θα μου επιτρέψετε να μην καταδικάσω αυτήν την ταξιδιωτική οδηγία», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπακωνσταντίνου και έσπευσε να επεξηγήσει τη θέση του. «Προτού διαμαρτυρηθούμε ή καταδικάσουμε, καλό θα ήταν να φροντίζαμε να είχαμε μια πολιτική ασφάλειας για τον πολίτη. Καλό θα ήταν να μην έβλεπε όλος ο κόσμος, εδώ και 4 μήνες, τις εικόνες που βλέπει από την Αθήνα. Τότε, θα είχαμε τη δυνατότητα πραγματικά να διαμαρτυρηθούμε»(!). Ακάθεκτος, συνέχισε σε αυτό το πνεύμα: «Οταν δεν έχουμε φροντίσει να κάνουμε κάτι γι' αυτό, τότε έχουμε ως αποτέλεσμα αυτού του είδους τις εξαιρετικά δυσάρεστες ταξιδιωτικές οδηγίες»...

Είχε προηγηθεί η ανάρτηση από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών στην ιστοσελίδα του προειδοποιήσεων στους Αμερικανούς πολίτες που ζουν ή επισκέπτονται την Ελλάδα. Ταυτόχρονα, οι αμερικανικές υπηρεσίες πολλαπλασιάζουν τις επαφές τους με τις ελληνικές διωκτικές αρχές. Χτες, ο ΓΓ Δημόσιας Τάξης Κων. Μπίτσιος συναντήθηκε με την πρεσβευτή σύμβουλο της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα Ντέμπορα Μακ Αρθι και συζήτησαν «θέματα κοινού ενδιαφέροντος» όπως χαρακτηρίζεται, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, η «ασφυκτική» ...συνεργασία των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών με τις αντίστοιχες ελληνικές.

Το αμερικανικό ΥΠΕΞ

Τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως ο «Επαναστατικός Αγώνας» και η «Σέχτα Επαναστατών» το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιούνται έντονα εναντίον τόσο ελληνικών όσο και ξένων στόχων, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με «συγκεκριμένες πληροφορίες για την Ελλάδα», η οποία ανανεώθηκε την περασμένη Πέμπτη.

Αφού τονίζεται ότι «η κυβέρνηση των ΗΠΑ παραμένει βαθιά ανήσυχη για την αυξημένη απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον Αμερικανών και αμερικανικών συμφερόντων στο εξωτερικό», στη σελίδα με τις «συγκεκριμένες πληροφορίες» (το παλαιό «ενημερωτικό σημείωμα») σημειώνεται ότι οι πρόσφατες ενέργειες δείχνουν πως οι δράστες δεν υπολογίζουν τα θύματα και έτσι ο κίνδυνος να βρεθεί κάποιος στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή ανησυχεί τους πολίτες της χώρας, αλλά και Αμερικανούς που επισκέπτονται ή διαμένουν στην Ελλάδα.

Γι' αυτό, καλούνται οι Αμερικανοί πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν μέρη, όπου συχνάζουν οι διαδηλωτές, όπως το Πολυτεχνείο, τα Εξάρχεια, και τις πλατείες Ομονοίας και Συντάγματος στην Αθήνα, καθώς και την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Υπογραμμίζεται ιδιαίτερα ο κίνδυνος που υφίσταται στις περιοχές των Εξαρχείων και της Ομόνοιας και καλούνται οι υπάλληλοι της πρεσβείας και οι οικογένειές τους να τις αποφεύγουν μετά τις 9 το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ