Σάββατο 14 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ωθηση στα σχέδια για αυταρχικά μέτρα

Η τρομο-λαγνεία και το κλίμα ανασφάλειας που καλλιεργείται, με αφορμή τη δράση των κουκουλοφόρων και τα κρούσματα εγκληματικότητας, αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί» της για να ενισχύσει την κρατική καταστολή κατά του λαϊκού κινήματος

Τη δράση των κουκουλοφόρων, αλλά και του οργανωμένου εγκλήματος χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, προκειμένου να δώσει ώθηση στα σχέδιά της για θωράκιση των μηχανισμών καταστολής, συρρίκνωση των ατομικών δικαιωμάτων και χτύπημα του λαϊκού κινήματος.

Η τρομο-λαγνεία και το κλίμα ανασφάλειας που καλλιεργείται συστηματικά, με τη «φιλική» συνδρομή των συγκροτημάτων των ΜΜΕ, με αφορμή τα προβοκατόρικα χτυπήματα των κουκουλοφόρων και τα φαινόμενα εγκληματικότητας, αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί» της κυβέρνησης που καιρό τώρα επιχειρεί να εξασφαλίσει τη συναίνεση της κοινωνίας στη λήψη αυταρχικών μέτρων, με σταθερό στόχο το λαϊκό κίνημα. Ηδη η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει την κατάργηση της ανωνυμίας στα καρτοκινητά, συμμορφούμενη με τις επιταγές των ευρωτρομονόμων για φακέλωμα των πάντων. Επίσης, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκης έχει προαναγγείλει τη χρήση πυροσβεστικών αντλιών κατά των διαδηλώσεων, λειτουργία και επέκταση των χαφιεδοκαμερών κ.ο.κ. Από την άλλη, η κυβέρνηση καλύπτει πλήρως τα συνεχή κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας σε βάρος μεταναστών και όχι, ενώ ενθαρρύνει και τη χρήση όπλων από την πλευρά των αστυνομικών στο όνομα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας. Χαρακτηριστική από την άποψη αυτή είναι η χτεσινή τοποθέτηση του Χρ. Μαρκογιαννάκη στη Βουλή, που πρόσφερε πλήρη κάλυψη στα όργανα της τάξης που είχαν κακοποιήσει πρόσφατα Αφγανό μετανάστη στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να αναπαραγάγει προκλητικούς ισχυρισμούς, όπως ότι ο μετανάστης ήταν μεθυσμένος!

Την ίδια στιγμή ωστόσο η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα, κατεβάζοντας εντέχνως τον πήχη για τις διωκτικές αρχές και τις δυνάμεις ασφάλειας. «Το έγκλημα δεν μπορεί να σταματήσει να υπάρχει, μην έχουμε καμία ψευδαίσθηση», δήλωσε χαρακτηριστικά χτες ο Ευ. Αντώναρος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την τραγική κατάληξη που είχε ληστεία στο Βύρωνα. Από την άλλη καταδίκασε τις χτεσινές επιδρομές των κουκουλοφόρων στο Κολωνάκι, επισημαίνοντας ότι «οι πράξεις απειροελάχιστων μειοψηφιών βρίσκουν την άρνηση, την απόρριψη από το σύνολο των Ελλήνων πολιτών». Ταυτόχρονα, εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης «να περιφρουρήσουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε την τάξη και να αποτρέπουμε, όσο γίνεται, τέτοιους είδους περιστατικά».

Περισσότερο συγκεκριμένος ήταν ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκης, ο οποίος μιλώντας στον «Αθήνα 9,84» υποστήριξε ότι «πρέπει να ενεργοποιηθεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και να ξανακάνει συνεργασίες με χώρες που έχουν αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα στο παρελθόν», δείχνοντας προς την πλευρά των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας κ.ο.κ. Ανέφερε επίσης ότι «ξέρω να σας πω ότι υπάρχουν πάρα πολλά μέσα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διευκολυνθεί ο αγώνας των διωκτικών αρχών»... Από την πλευρά του ο Κυρ. Μητσοτάκης διαπίστωσε ότι «υπάρχει μια μεγάλη έξαρση βίας, η οποία έχει σαφέστατο κοινωνικό υπόβαθρο και από την άλλη υπάρχει μια επιχειρησιακή αδυναμία της αστυνομίας να ανταποκριθεί σε αυτή τη νέα κατάσταση, η οποία έχει διαμορφωθεί». Κρίσιμο ζήτημα ο γαλάζιος βουλευτής θεωρεί τη στάση της αστυνομίας στα «επεισόδια» του περασμένου Δεκέμβρη. «Εκεί», υποστήριξε, «το οργανωμένο κράτος έστειλε ένα λανθασμένο μήνυμα. Οτι, δηλαδή, απεμπολεί το δικαίωμα της επιβολής της τάξης και του μονοπωλίου της βίας, το οποίο καλώς ή κακώς διαθέτει για την τήρηση των νόμων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ