Σάββατο 14 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση την ερχόμενη Παρασκευή

Συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικανική πρεσβεία με την ευκαιρία της επετείου των 60 χρόνων από την ίδρυση του ΝΑΤΟ

Καμπάνια ενάντια στο ΝΑΤΟ, με αφορμή τα 60χρονά του, διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ με κεντρικό σύνθημα «Ιμπεριαλισμός - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ είναι έννοιες ταυτόσημες. Στρέφονται ενιαία κατά των λαών». Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει την Παρασκευή 20 Μάρτη στις 7 μ.μ. συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, με αφορμή και τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τους εγκληματικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, αλλά και την επέτειο από την επέμβαση των ΗΠΑ και των προθύμων συμμάχων τους στο Ιράκ. Στη συγκέντρωση θα χαιρετίσει ο Ντραγκομίρ Βουσίτσεβιτς (πρώην πρέσβης της Γιουγκοσλαβίας στην Αθήνα), ο οποίος θα μιλήσει και στην αντίστοιχη συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ στη Θεσσαλονίκη, στις 21 Μάρτη.

Ακόμη μαζική αντιπροσωπεία της ΕΕΔΥΕ αναχωρεί για το Βελιγράδι, ώστε να συμμετέχει στη Διεθνή Συνδιάσκεψη του Βελιγραδίου στις 23-24 Μάρτη 2009, με θέμα την επέτειο της ΝΑΤΟικής επίθεσης στη Γιουγκοσλαβία, που διοργανώνει το Φόρουμ Βελιγραδίου, με τη στήριξη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης. Η αντιπροσωπεία των αγωνιστών της ειρήνης θα αναχωρήσει για το Βελιγράδι από τη Θεσσαλονίκη στις 22 Μάρτη και εκτός της ΕΕΔΥΕ συμμετέχουν και εκπρόσωποι από το ΠΑΜΕ, την ΟΓΕ, την ΕΕΔΔΑ και την ΚΕΘΑ.

Η ΕΕΔΥΕ επίσης εντείνει την προετοιμασία, για να οργανώσει τη μαχητική παρουσία της στην αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο στις 3 και 4 Απρίλη 2009, με το μπλοκ και το πλαίσιο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ