Τρίτη 10 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
Προτάσεις για καλύτερη εφαρμογή του νόμου - πλαισίου

Μπορεί να μην κατέληξαν σε πρόταση για το εξεταστικό και την αναμόρφωση του Λυκείου, οι Πρυτάνεις των ελληνικών πανεπιστημίων στη Σύνοδό τους το περασμένο Σαββατοκύριακο, αλλά επανακατέθεσαν τις προτάσεις τους για τροποποιήσεις - λειτουργικά φτιασιδώματα στο νόμο - πλαίσιο. Μάλιστα, ο υπουργός Παιδείας είδε με «καλό μάτι» τις προτάσεις των πρυτάνεων, αφού όπως είπε, η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε τροποποιήσεις στο νόμο αρκεί αυτές να μη θίγουν το πνεύμα και τον προσανατολισμό του...

Συγκεκριμένα, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της Συνόδου των Πρυτάνεων, σημείωσε: «μπορούμε να υιοθετήσουμε τροποποιήσεις ή συμπληρώσεις για την καλύτερη εφαρμογή του νόμου - πλαισίου (...) Για εμάς μεγάλη σημασία έχει να μην αλλάξουμε τη φιλοσοφία του νόμου - πλαισίου. Από εκεί και έπειτα, ό,τι ομοφώνως προέρχεται, που μπορεί να βελτιώνει την εφαρμογή του, βεβαίως και εμείς είμαστε ανοιχτοί».

Οι Πρυτάνεις επανέλαβαν τις προτάσεις τους για τροποποιήσεις σε ορισμένες πλευρές του νόμου - πλαισίου, στη λογική της... καλύτερης και γρηγορότερης εφαρμογής του! Ετσι, δηλώνουν τη συμφωνία τους με το νέο σύστημα διανομής συγγραμμάτων μέσα από λίστα (που επιφέρει περικοπή της δωρεάν διανομής) και ζητούν επανένταξη των σημειώσεων των καθηγητών στις λίστες, επανεξέταση της ρύθμισης για τα ξενόγλωσσα συγγράμματα και γενικότερα ρυθμίσεις για το... ξεπέρασμα των «γραφειοκρατικών» δυσκολιών. Συμφωνούν με την καθολική ψηφοφορία για την ανάδειξη πρυτανικών αρχών (που στρέφεται ευθέως ενάντια στο οργανωμένο φοιτητικό κίνημα και διαμορφώνει ένα «θολό» εκλεκτορικό σώμα) και ζητούν η ποσόστωση του κάθε σώματος (καθηγητές, φοιτητές, εργαζόμενοι) να καθορίζεται ανάλογα με τη συμμετοχή του στις εκλογικές διαδικασίες. Ακόμα, οι Πρυτάνεις ζητούν κάποιες τροποποιήσεις στις ρυθμίσεις για τις κρίσεις των καθηγητών, όπως μείωση του αριθμού των μελών των επιτροπών κρίσης και περιορισμό του ποσοστού των «εξωτερικών» κριτών που πρέπει να μετέχουν.

Για την πρόταση της Συνόδου των Πρυτάνεων για το εξεταστικό και το Λύκειο, ορίστηκε νέα διευρυμένη επιτροπή η οποία θα παρουσιάσει σχέδιο μέχρι τον Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ