Τρίτη 10 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Απόφαση - όπλο δράσης

Η Πολιτική Απόφαση του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ βρίσκεται από την Κυριακή το πρωί στα χέρια των μελών, των οπαδών και των φίλων του Κόμματος. Η Πολιτική Απόφαση, η οποία αναφέρεται στα καθήκοντα του Κόμματος μέχρι το 19ο Συνέδριο, αποτελεί ένα σπουδαίο ντοκουμέντο, που για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα γίνει ο οδηγός της συλλογικής μας δράσης αλλά και ξεχωριστά του κάθε κομμουνιστή, ώστε να κάνουμε αποφασιστικά βήματα στην κατεύθυνση της ισχυροποίησης του ΚΚΕ αλλά και στη διαμόρφωση των συνθηκών για την αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος.

Κεντρικός στόχος των μελών του Κόμματος είναι το ντοκουμέντο αυτό να διαδοθεί πολύ πέρα από τις γραμμές του ΚΚΕ, να φτάσει σε κάθε λαϊκό σπίτι. Να μπει μέσα στα εργοστάσια, στα γιαπιά, στους χώρους δουλειάς, να φτάσει στα χέρια των χιλιάδων ανθρώπων του μόχθου, σε κάθε εργαζόμενο που κάθε μέρα δίνει τη μάχη για το μεροκάματο. Να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης και διαλόγου για τους αυτοαπασχολούμενους των αστικών κέντρων, για τη μικρομεσαία αγροτιά. Καταρχήν, όμως, θα πρέπει να μελετηθεί, να εμπεδωθεί από τα ίδια τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ ώστε να γίνει ο καθημερινός οδηγός της δράσης μας.

Ειδικά μπροστά στην εξελισσόμενη οικονομική κρίση, που εκδηλώνεται ευρύτερα σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες του κόσμου και θα χτυπήσει ακόμα πιο βάναυσα κάθε εργασιακό και λαϊκό δικαίωμα, οι κομμουνιστές πρέπει να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε οποιεσδήποτε συνθήκες και στροφές της ταξικής πάλης. Η επαφή των μελών του Κόμματος με το λαό οφείλει να αποκτήσει νέα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά. Κάθε μέλος, φίλος και οπαδός του ΚΚΕ θα κληθεί από τα ίδια τα λαϊκά στρώματα να απαντήσει σε πλήθος ερωτημάτων, ανησυχιών και προτάσεων. Η Πολιτική Απόφαση του 18ου Συνεδρίου αλλά και το Κείμενο για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό ακριβώς πάνω σ' αυτό το πεδίο μπορούν να αποτελέσουν τα κύρια εργαλεία και εφόδια των κομμουνιστών για να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες της ιδεολογικής διαπάλης.

Οι σημερινές εξελίξεις επιβεβαιώνουν θέσεις και αλήθειες που χρόνια τώρα το Κόμμα χωρίς παρεκκλίσεις προβάλλει και στηρίζει, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα και δυνατότητα του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, ως της μόνης ρεαλιστικής και αποτελεσματικής απάντησης στον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής που γεννά τις οικονομικές κρίσεις. Αυτές οι θέσεις του Κόμματος, που αποτυπώνονται και μέσα στις αποφάσεις του 18ου Συνεδρίου, πρέπει να φτάσουν μέσα σε κάθε λαϊκό νοικοκυριό. Γιατί δίνουν απάντηση στα μεγάλα σύγχρονα προβλήματα. Γιατί δείχνουν τον άλλο δρόμο της ανάπτυξης προς όφελος του λαού.

Οι αποφάσεις του 18ου Συνεδρίου αποτελούν πολύτιμο εφόδιο των κομμουνιστών μπροστά στην όξυνση της ταξικής πάλης. Αποτελούν εργαλείο για τους αγώνες του σήμερα που δείχνουν την προοπτική για τη σοσιαλιστική κοινωνία του αύριο. Απευθύνονται πρώτα και κύρια σε όσους θίγονται από την υπάρχουσα κατάσταση και έχουν διάθεση αντίστασης, αφορούν όσους αναγνωρίζουν στην πολιτική πρόταση του Κόμματος τη μοναδική διέξοδο και προοπτική προς όφελός τους. Το κάλεσμα του ΚΚΕ για τη συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Μετώπου, που στις σημερινές συνθήκες εντάσσεται ακόμα πιο πολύ στην πάλη για ανατροπή του καπιταλισμού, αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ