Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 11 Μάρτη 2009 - αριθ. φύλλου: 10320

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Την Κυριακή το συλλαλητήριο στο Κιλελέρ

Με συλλαλητήριο στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, την ερχόμενη Κυριακή 15 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, θα τιμηθεί η 99η επέτειος του Κιλελέρ.


ΣΕΛ.  22

ΕΝΩΣΗ ΛΗΣΤΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ η Ευρωπαϊκή Ενωση και τα κόμματα - υπηρέτες της

ΚΚΕ: Ο λαός πρέπει να ενισχύσει την πολιτική ανυπακοής στην ΕΕ, να περάσει στην αντεπίθεση και να εμπιστευτεί το ΚΚΕ, τη συνέπεια και τη σταθερότητά του. Αυτός είναι ο δρόμος για να μην πληρώσει την κρίση, να αποκρούσει και να ανατρέψει στην πορεία την αντιλαϊκή πολιτική

Ενα ακόμη αντιλαϊκό πακέτο, με νέα φοροεισπρακτικά μέτρα, περικοπές κοινωνικών δαπανών, «περιοριστική» εισοδηματική πολιτική, επίθεση στις εργασιακές σχέσεις, στις συντάξεις, στα όρια ηλικίας, στον τομέα υγείας, ζητά για την Ελλάδα το ΕΚΟΦΙΝ. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η ΕΕ είναι μια ένωση ληστών. Οι αποφάσεις και του ΕΚΟΦΙΝ μαρτυρούν ότι στο εσωτερικό της διεξάγονται δύο σκληροί πόλεμοι. Στον έναν είναι όλοι μαζί, κυβερνήσεις, αστικά κόμματα και μονοπώλια, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, κατά των εργαζομένων. Στον άλλον, κάθε κυβέρνηση και οι εγχώριες αστικές δυνάμεις, μάχονται για τη δική τους πλουτοκρατία, για το ποιος θα αρπάξει περισσότερα. Σε αυτούς τους στόχους συναινεί και θέλει να τους υπηρετήσει τόσο η κυβέρνηση, όσο και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Να απορρίψει ο λαός τα χρεοκοπημένα ιδεολογήματα των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου». Οσο πιο γρήγορα ο λαός ορθώσει το ανάστημά του στις πολιτικές της ΕΕ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τόσο λιγότερα θα είναι τα δεινά που θα πληρώσει.


ΣΕΛ.  8   -   9

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ - ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΑΠΡΙΛΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
Πλατύ άνοιγμα των ταξικών δυνάμεων σε όλη τη χώρα

Εργάτη τον εργάτη συνεχίζεται και κορυφώνεται η μάχη που δίνουν οι ταξικές δυνάμεις για την επιτυχία των συλλαλητηρίων στις 17 Μάρτη και της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 2 Απρίλη. Μαζί τους στον αγώνα οι ΕΒΕ της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας. Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 17 Μάρτη θα γίνει στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ομόνοιας. Στη Θεσσαλονίκη, στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στον Πειραιά, στην πλατεία Κοραή, στις 6.30 μ.μ.

Η απεργιακή συγκέντρωση στις 2 Απρίλη στην Αθήνα ορίστηκε για τις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ομόνοιας (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση).


ΣΕΛ.  17


ΠΑΙΔΕΙΑ
«Διάλογος» των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων

ΣΕΛ.  13
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Πυκνώνουν οι αντιδράσεις για τα χαράτσια των διοδίων

ΣΕΛ.  21
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
Εγκριση «μετ' επαίνων» από την Κομισιόν

ΣΕΛ.  22

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ