Τρίτη 10 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Οργανώνουν τη δράση τους

Συναντήθηκε την Κυριακή το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά

Την πολύμορφη συνέχιση του αγώνα αποφάσισε το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά, στη σύσκεψη που πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή. Σαν πρώτο βήμα για το επόμενο διάστημα αποφάσισε: Δημιουργία συντακτικής ομάδας και την έκδοση εφημερίδας του Συντονιστικού. Να αποφασίσουν τα 15μελή την οργάνωση φεστιβάλ των σχολείων με θέματα που ενδιαφέρουν τους μαθητές (ήδη το 3ο Λύκειο Πειραιά, το Χατζηκυριάκειο και το 3 Λύκειο Νίκαιας έχουν πάρει σχετικές αποφάσεις). Ακόμα, οι μαθητές προχωρούν στην οργάνωση διήμερου μαθητικού φεστιβάλ με τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 και συναυλία μαθητικών συγκροτημάτων στην πλατεία Κοραή στις 28 - 29 Μάρτη.

Στη σύσκεψη του ΣΑΣ Πειραιά τονίστηκε: Η κυβέρνηση και όλα τα ευρωλάγνα κόμματα της αντιπολίτευσης συναινούν σε μία πολιτική που παίρνει πίσω τα κατακτημένα εργασιακά δικαιώματα των γονιών μας, μειώνει τη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την Παιδεία, απολύει και καταστέλλει αυτούς που διεκδικούν. Δε θα τους δώσουμε εμείς το φιλί της ζωής. Δε θα σκύψουμε το κεφάλι.

  • Αναβλήθηκε χτες η δίκη των δύο μαθητών που είχαν συλληφθεί στις μαθητικές κινητοποιήσεις στον Πειραιά. Τη συμπαράστασή τους έχουν ήδη εκφράσει πολλοί μαζικοί φορείς οι οποίοι χτες πραγματοποίησαν μαζική παράσταση στα δικαστήρια του Πειραιά.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ