Τετάρτη 21 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Θέατρο
Παραστάσεις του ΚΘΒΕ σε Σμύρνη και Σερβία

Δρομολογήθηκαν οι προετοιμασίες για το 2ο Φεστιβάλ Θεάτρου ΝΑ Ευρώπης: «Οψεις Αρχαίου Δράματος», στη Σμύρνη. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Νικήτας Τσακίρογλου παραβρέθηκε στη 3η Συνάντηση Θεάτρων ΝΑ Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στις 6-8/1 στη Σμύρνη. Σκοπός της ήταν η προετοιμασία του 2ου Φεστιβάλ Θεάτρου ΝΑ Ευρώπης: «Οψεις Αρχαίου Δράματος» που θα γίνει στη Σμύρνη (15 - 30/7), όπου, εκτός από παραστάσεις αρχαίου δράματος θα περιλαμβάνει πολλές παράλληλες εκδηλώσεις: σεμινάρια, συζητήσεις, master class.

Οι καλλιτεχνικοί διευθυντές των χωρών που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ επισκέφτηκαν τα 12 αρχαία θέατρα της περιοχής, ανάμεσα σ' αυτά τα θέατρα της Εφέσου και της Μιλήτου, προκειμένου να επιλέξουν τα καταλληλότερα για τις παραστάσεις.

Το ΚΘΒΕ θα συμμετέχει στην εναρκτήρια παράσταση με τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Πάτσα, με την Λήδα Πρωτοψάλτη, στο ρόλο της Εκάβης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, οι δυνατότητες ανταλλαγών και συνεργασίες μεταξύ των θεάτρων της ΝΑ Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτών των συνεργασιών το ΚΘΒΕ θα παρουσιάσει (τον Μάη) τον «Βασιλιά Ληρ» στο Βελιγράδι και στο Νόβισαντ, προσκεκλημένο απ' το Εθνικό Θέατρο Βελιγραδίου.

Το 3ο Φεστιβάλ Θεάτρου ΝΑ Ευρώπης: «Οψεις Αρχαίου Δράματος», θα πραγματοποιηθεί στη Σερβία το 2011, στην περιοχή Viminacium - σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από το Βελιγράδι - όπου βρίσκεται ένας τεράστιος σε έκταση αρχαιολογικός χώρος, με αρχαίο θέατρο 12.000 θέσεων που χρονολογείται στα ρωμαϊκά χρόνια.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org