Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 22 Γενάρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10280

Σήμερα στις 6 μ.μ. η συγκέντρωση του ΚΚΕ στο «Σπόρτιγκ»

ΣΕΛ.  3

Η κυβέρνηση ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΖΕΙ τη μικρομεσαία αγροτιά

ΚΚΕ: Τα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών απαιτούν σύγκρουση με την ΚΑΠ

*

  • Προκαλεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δηλώνοντας ότι τα προβλήματα των αγροτών θα αντιμετωπιστούν με βάση τους «περιορισμούς που έχουμε από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τη στενότητα που υπάρχει στον προϋπολογισμό».
  • Το ΚΚΕ στη Βουλή τόνισε ότι απαιτούνται μέτρα όπως προτείνει η ΠΑΣΥ, ουσιαστική αναπλήρωση του εισοδήματος, εγγυημένες τιμές προϊόντων και κατάργηση του ΦΠΑ, και όχι εξαγγελίες σαν του ΠΑΣΟΚ για ψίχουλα με την επιστροφή του ΦΠΑ ή δάνεια για μόνιμη υπερχρέωση στις τράπεζες, ούτε προτάσεις στα πλαίσια του «ευρωμονόδρομου», όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.
  • Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ επισκέπτεται σήμερα τους αγωνιζόμενους αγρότες στον κόμβο της Νίκαιας, για να εκφράσει την αλληλεγγύη στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Αύριο οι ταξικές δυνάμεις διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στις 11 π.μ.
  • Ο αγώνας της ΠΑΣΥ ενάντια στην ΚΑΠ είναι και δικός μας αγώνας διαμηνύουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών και η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ.
  • Αλληλεγγύη από την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, που επισημαίνει ότι η αγρότισσα είναι η πιο ξεχασμένη γυναίκα της χώρας μας, το πρώτο θύμα των βάρβαρων ευρωενωσιακών πολιτικών.

*


ΣΕΛ.  20   -   23


ΚΚΕ
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δε λένε την αλήθεια για την κρίση

ΣΕΛ.  13
ΚΥΠΡΟΣ
Ο Α. Κυπριανού εκλέχτηκε νέος ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ

ΣΕΛ.  9
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚ. ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ
Ανοίγει δρόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

ΣΕΛ.  25
ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Στη «λαιμητόμο» η υγεία τους

ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ