Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Γενάρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10278

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ
Ούτε γη ούτε θάλασσα για μεταφορά όπλων στους φονιάδες των Παλαιστινίων

*

  • Γιάννης Πρωτούλης: Ο αγώνας μας, ο αγώνας των λαών, να στραφεί ενάντια στους φονικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, τον ευρωστρατό.
  • Η κατάπαυση του πυρός αποκαλύπτει το μέγεθος του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος στη Γάζα. Ασίγαστη η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό.

ΣΕΛ.  8   -   9

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ κατά των μονοπωλίων, της ΕΕ, των κομμάτων τους

ΚΚΕ: Μπροστά στην κρίση, μονόδρομος για την εργατική τάξη, τη μικρομεσαία αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους, είναι η συμμαχία τους, η αντεπίθεση για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας.

  • Η ομολογία της Κομισιόν, ότι η ΕΕ οδηγείται σε μια βαθιά και παρατεταμένη κρίση, αποδεικνύει πόσο μεγάλοι και επικίνδυνοι είναι οι μύθοι που καλλιεργούσαν χρόνια τώρα για την ΕΕ, την ΟΝΕ και το ευρώ τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου». Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑ.Ο.Σ. οφείλουν να απολογηθούν στο λαό.
  • Δεν υπάρχει πολιτική διαχείρισης που μπορεί να αναστείλει την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης. Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, δεν πρέπει να δείξουν καμία εμπιστοσύνη στους ισχυρισμούς της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων του «ευρωμονόδρομου». Δεν πρέπει να υποκύψουν στους εκβιασμούς των βιομηχάνων και άλλων τμημάτων του κεφαλαίου.
  • Η κρίση είναι έκφραση των τεράστιων κεφαλαίων που συγκέντρωσαν τα μονοπώλια από την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, αποτέλεσμα της άναρχης και ανισόμετρης καπιταλιστικής ανάπτυξης που δε γιατρεύεται. Καμιά θυσία, να μη φορτωθούν οι συνέπειες της κρίσης ξανά στους εργαζόμενους και στα φτωχά λαϊκά στρώματα.

ΣΕΛ.  18   -   19

*

ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΣΥ ΣΤΗΝΟΥΝ ΜΠΛΟΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Με χιλιάδες τρακτέρ σε Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη, Αμφισσα, Λαμία, Σέρρες, Καβάλα, Κιλκίς, Δράμα, Χαλκιδική και αλλού, χτες, οι μικρομεσαίοι αγρότες, με την ΠΑΣΥ, έστησαν «μπλόκα» σε εθνικούς δρόμους ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
  • Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς στη Θεσσαλία και σε άλλες περιοχές της χώρας και καλεί τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης να τις στηρίξουν μαζί με τα αιτήματα της αγροτιάς.

Φοτογραφία από το μπλόκο στον κόμβο της Νικίας στη Λάρισα


ΣΕΛ.  15   -   17


«Εφυγε» η Δανάη

Μια μεγάλη μορφή του πολιτισμού μας, η τραγουδίστρια του Αττίκ, η ποιήτρια, συγγραφέας και μεταφράστρια, η Δανάη Στρατηγοπούλου - Χαλκιαδάκη, έφυγε προχτές από τη ζωή.


ΣΕΛ.  27
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ
Εκφυλίζεται η διερεύνηση με ευθύνη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

ΣΕΛ.  6  -  7
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ «ΤΖΑΜΠΟ»
Συντονισμένος αγώνας για την ανάκληση της απόλυσης

ΣΕΛ.  13
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αντίσταση στα σχέδια του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου

ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ