Τετάρτη 21 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δράσεις του «Ecofilms»

Πτυχές του φετινού του προγράμματος παρουσίασε το διεθνές φεστιβάλ Ρόδου «Ecofilms» (23 - 28/6). Μετά τα αφιερώματα, σε συνεργασία με τα αρχεία του Ινστιτούτου Λούτσε Ιταλίας και τα αρχεία της Γενικής Γραμματείας Τύπου, φέτος το φεστιβάλ συνεργάζεται με το Πολεμικό Μουσείο που διαθέτει πλούσιο, αδημοσίευτο, ιστορικό αρχείο. Το φεστιβάλ θα προβάλλει, σταδιακά κάθε χρόνο, ένα μέρος αυτού του υλικού.

Επίσης, το φεστιβάλ προτείνει στους συμμετέχοντες Ελληνες και ξένους σκηνοθέτες να φτιάξουν με δικά τους μέσα μια μικρή ταινία για τη Ρόδο, διάρκειας 2', με στόχο τη δημιουργία οπτικοακουστικού αρχείου μικρών ταινιών για το νησί.

Από 30/3 - 4/4 θα πραγματοποιηθούν στη Ρόδο δωρεάν προφεστιβαλικές εκδηλώσεις για μαθητές, με προβολές ταινιών και πρωτότυπο υλικό, δημιουργικές δραστηριότητες στην τάξη για τους μαθητές της Ρόδου και τους μαθητές επισκέπτες στο νησί. Τα παιδιά θα κληθούν να δημιουργήσουν μονόλεπτα φιλμάκια, με θέμα τι θα άλλαζαν στο νησί για να βελτιωθεί το περιβάλλον του. Επίσης, διοργανώνεται απονομή του οικολογικού βραβείου «GREEN AWARD» στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Δικτύου Κινηματογραφικών Φεστιβάλ για το Περιβάλλον (EFFN).

Τέλος, προσκαλεί τους δημιουργούς ταινιών μυθοπλασίας ή ντοκιμαντέρ, μικρού, μεσαίου και μεγάλου μήκους, με οικολογικά θέματα, να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους μέχρι την 1/3/2009, στη διεύθυνση, ECOFILMS FESTIVAL, Λασκάρεως 23, Αθήνα, 114 72.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ