Τετάρτη 14 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Παραινέσεις Βρετανών

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Κύρια ευθύνη να αναλάβει δράση εναντίον των ενόχων της δολοφονικής επίθεσης στη Βομβάη, τον περασμένο Νοέμβρη, απέδωσε στο Πακιστάν ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντέιβιντ Μίλιμπαν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ινδία. Σύμφωνα με το Βρετανό αξιωματούχο δεν υπάρχει η πεποίθηση ότι η κυβέρνηση του Πακιστάν δεν είχε συμμετοχή στο έγκλημα, ωστόσο οι δράστες της Βομβάης είναι ξεκάθαρο ότι είχαν σχέσεις με την πακιστανική Λασκάρ Ε Ταΐμπα.

Η Βρετανία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ντ. Μίλιμπαν, ακολουθεί τη γραμμή των ΗΠΑ στο θέμα, υποστηρίζοντας ότι οι σχεδιαστές της «τρομοκρατικής επίθεσης βρίσκονται στο Πακιστάν και το κράτος έχει ευθύνη να φέρει τους ηθικούς αυτουργούς ενώπιον της δικαιοσύνης».

Ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών από την πλευρά του επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησής του ότι πρέπει να ασκηθεί διεθνής πίεση στο Πακιστάν προκειμένου να αναλάβει πραγματικά δράση εναντίον των ενόχων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ένταση μεταξύ των δύο χωρών, με αφορμή εδαφικές και θρησκευτικές διαφορές συντηρείται και αξιοποιείται επί σειρά ετών, ανάλογα με τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, που ενεπλάκησαν άμεσα στις πολύνεκρες επιθέσεις της Βομβάης, από την πρώτη στιγμή της γνωστοποίησής τους...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ