Κυριακή 9 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Σκάκι
Αγωνιστικά και πάλι παγκόσμιος ο Ανάντ
  • Αργά συνήλθε (10η παρτίδα) με νίκη ο Κράμνικ
  • Βελτίωσε τη θέση του και στόχευε για τη δεύτερη νόρμα ο Τ. Παυλίδης

Ο Ρώσος Κράμνικ (δεξιά) και όλος ο σκακιστικός κόσμος συνεχάρη τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της FIDE Βισβανάθαν Ανάντ
Ο Ρώσος Κράμνικ (δεξιά) και όλος ο σκακιστικός κόσμος συνεχάρη τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της FIDE Βισβανάθαν Ανάντ
Χωρίς τη διεξαγωγή του 12ου γύρου, έληξε το κορυφαίο ματς της Βόννης για τον Παγκόσμιο Τίτλο και μαζί του έληξαν και τα όνειρα (τουλάχιστον γι' αυτό το ματς), του Ρώσου GM Βλαντιμίρ Κράμνικ, να αποκτήσει τον επίσημο παγκόσμιο τίτλο της FIDE. Στην 10 παρτίδα, ο 33χρονος Κράμνικ έσωσε το γόητρό του με μια ωραία νίκη επί του 39χρονου παγκόσμιου πρωταθλητή Ανάντ, αλλά ήταν πλέον αργά. Δύσκολα το σκορ 6-4 - και με την αγωνιστική διάθεση που είχε δείξει προηγούμενα ο Ινδός GM - μπορεί να διαμορφωθεί σε 6-6!

Συνοπτικά, το σκορ διαμορφώθηκε: 1η - 2η παρτίδα ισοπαλία 3η νίκη Ανάντ. 4η ισοπαλία. 5η-6η νίκες Ανάντ. 7η-8η-9η ισοπαλίες. 10η νίκη Κράμνικ. 11η ισοπαλία. Τελικό σκορ 6,5-4,5!

* Στην κατηγορία των Νέων μέχρι 18 χρόνων, του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Νέων - Νεανίδων 2008 που έληξε πρόσφατα στο Βιετνάμ, ο Ελληνας σκακιστής Τάσος Παυλίδης πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και επιδίωκε την απόκτηση ακόμα μιας νόρμας διεθνούς μετρ. Ο Παυλίδης, μετά το 10ο γύρο ήταν στην 14η θέση με 6,5 βαθμούς (5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες).

* Κυπελλούχες ομάδες Ευρώπης - από τη διοργάνωση της Χαλκιδικής, όπου η Ενωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης κατέλαβε την 38η θέση σε 64 ομάδες με 6 βαθ. και 23,5 πόντους - αναδείχτηκαν στους άντρες η URAL Sverdlovskaya της Ρωσίας και η Cercle D' Echecs Monte Karlo του Μονακό με 12 βαθμούς, 5 νίκες, 2 ισοπαλίες.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org