Κυριακή 9 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ
Ξεχωρίζει το ντέρμπι των «αιωνίων»

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα αναμετρηθούν σήμερα στο ΟΑΚΑ

Πίσω στη βαθμολογία, ο ΠΑΟ του Τεν Κάτε θέλει τη νίκη πάση θυσία

Eurokinissi

Πίσω στη βαθμολογία, ο ΠΑΟ του Τεν Κάτε θέλει τη νίκη πάση θυσία
Το μεγάλο ντέρμπι των «αιωνίων», ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ξεχωρίζει αναμφίβολα από το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το κυρίως «πιάτο» με τις υπόλοιπες σημερινές αναμετρήσεις.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τις αναμετρήσεις, αρχής γενομένης από το ματς του ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι», που έχουν μείνει πίσω στη βαθμολογία, θέλουν πάση θυσία τη νίκη απέναντι στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (19.00, ΝΕΤ), με τον Τεν Κάτε να δηλώνει: «Γνωρίζουμε τις δυσκολίες του ματς. Εχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και νομίζω ότι με τη βοήθεια του κόσμου θα πάρουμε τους βαθμούς της νίκης. Ολοι έχουμε καταλάβει ότι τα περιθώρια στενεύουν στην υπόθεση τίτλου και ασφαλώς πρέπει να πάρουμε αυτό που μπορούμε. Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό αλλά σε καμιά περίπτωση δεν τον φοβόμαστε. Ελπίζω να γελάσουμε τελευταίοι αφού με το διπλό στον Πανιώνιο η αυτοπεποίθησή μας έχει ανέβει».

Στην αντίπερα όχθη στο στρατόπεδο της πειραϊκής ομάδας ο Ερνέστο Βαλβέρδε δηλώνει αισιόδοξος: «Είναι ένα κλασικό ντέρμπι που τα προγνωστικά είναι παρακινδυνευμένα. Εχουμε προετοιμαστεί σωστά, έχουμε διαβάσει το παιχνίδι του ΠΑΟ και πάμε για τη νίκη ώστε να φύγουμε ακόμη περισσότερο από τους διώκτες μας. Εύχομαι να γίνει ένα καλό ματς, αντάξιο της δυναμικότητας των αντιπάλων, και ας κερδίσει ο καλύτερος ή ακόμη ο τυχερότερος που είναι στοιχείο του αθλήματος».

Αισιόδοξος ο Βαλβέρδε για θετικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ

Eurokinissi

Αισιόδοξος ο Βαλβέρδε για θετικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ
Ανοιχτά αναμένονται τα υπόλοιπα ματς σήμερα.

Στην Τρίπολη ο Αστέρας θα φιλοξενήσει τον Πανθρακικό (15.00) και θέλει να πάρει το τρίποντο ώστε να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη. Ο τεχνικός των Αρκάδων, Καρβαλιάλ, είπε: «Είναι πλασματική η θέση που έχουμε. Νομίζω ότι το ματς αυτό θα είναι αρχή της ανάκαμψης. Πιστεύω ότι θα είμαστε αυτοί που θα γελάσουμε τελευταίοι».

Στην άλλη όχθη ο Φερέρα, κόουτς της ομάδας της Θράκης, τονίζει: «Προσπαθούμε σε κάθε αγώνα για το καλύτερο. Πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Είμαστε σε καλή φόρμα και αυτό μπορεί να διαρκέσει και στην Τρίπολη».

Στη Φυλή ο Θρασύβουλος, που είναι στην προτελευταία θέση του πίνακα, ψάχνει εναγωνίως βαθμούς για να πάρει ανάσα. Θα αντιμετωπίσει τον Αρη (15.00) και ο τεχνικός των «πρασίνων», Σάκης Τσιώλης, υποστηρίζει: «Παίζουμε σε κάθε ματς με την πλάτη στον τοίχο. Γνωρίζουμε την ποιότητα του αντιπάλου όμως δεν έχουμε τη δυνατότητα να διαλέγουμε ματς. Θέλουμε τους τρεις βαθμούς ώστε να πάρουμε βαθμολογικό αβαντάζ από την ουρά του πίνακα».

Οσον αφορά τους Σαλονικιούς ο προπονητής Κίκε Ερνάντεθ δήλωσε: «Και οι δυο ομάδες θέλουν τους βαθμούς για διαφορετικούς λόγους. Θα γίνει καλό ματς και πιστεύω ο κόσμος να ευχαριστηθεί».

Στις νίκες θέλει να επιστρέψει ο Εργοτέλης στο Παγκρήτιο κόντρα στη Λάρισα (16.45). Ο Νίκος Καραγεωργίου αναφερόμενος στη συνάντηση είπε μεταξύ άλλων: «Το ματς με τον Ολυμπιακό ανήκει στο παρελθόν. Τώρα πάση θυσία πρέπει να καταβάλουμε το εμπόδιο μιας δυνατής ομάδας όπως είναι η Λάρισα».

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, κόουτς της ΑΕΛ, επισήμανε: «Η πορεία του Εργοτέλη φέτος είναι εξαιρετική. Εχουμε δύσκολο έργο όμως πιστεύω στις δυνατότητες των παικτών».

Τέλος, στο Καυταντζόγλειο (19.00) ο Ηρακλής θα φιλοξενήσει το Λεβαδειακό. Ο Γηραιός θέλει να αποφύγει με νίκη τη διαχωριστική ζώνη του υποβιβασμού ενώ οι Βοιωτοί θέλουν να βελτιώσουν ακόμη τη βαθμολογική τους κατάσταση.


Ανδρ. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ