Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 9 Νοέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10221

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ενίσχυση της φτωχομεσαίας αγροτιάς και διατροφική αυτάρκεια

Η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Επερώτησης του Κόμματος, προχτές, στη Βουλή για την Αγροτική Οικονομία.


ΣΕΛ.  2  -  3

ΡΩΜΑΛΕΟ ΤΑΞΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ και λαϊκή συμμαχία για αντεπίθεση

Συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας οργανώνει στις 27 Νοέμβρη το ΠΑΜΕ, για να μην φορτώσουν στην πλάτη των εργαζομένων την κρίση του καπιταλισμού, ενάντια στο 65ωρο, για την ικανοποίηση όλων των αναγκών των οικογενειών τους

Νέο κύμα έντασης της επιθετικότητας του κεφαλαίου αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, μπροστά στην οικονομική κρίση. Η κυβέρνηση και η ΕΕ εντείνουν τις προσπάθειες ενίσχυσής του με την παροχή «ζεστού χρήματος», για την αντιμετώπιση των αδιεξόδων του. Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, των ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ. συγκλίνουν σε μέτρα ενίσχυσης του κεφαλαίου, ανεξάρτητα από τις ανούσιες, και για λόγους αντιπολίτευσης, διαφορετικές διαχειριστικές προτάσεις. Στον αντίποδα της πολιτικής των κομμάτων του ευρωμονόδρομου βρίσκονται οι προτάσεις του ΚΚΕ, για λήψη συγκεκριμένων μέτρων, που θα φέρουν «ζεστό χρήμα» άμεσα στους εργαζόμενους.

Αυτή την ώρα είναι αναγκαία η οργάνωση ενός ρωμαλέου εργατικού λαϊκού κινήματος με αδιαπραγμάτευτη την άρνησή του να πληρώσει την κρίση και αδιαπραγμάτευτη τη διεκδίκηση μέτρων προς όφελος του λαού. Η εργατική τάξη σε συμμαχία με τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, που εξίσου πλήττονται, να ανασυνταχθούν και να αντεπιτεθούν. Να τσακίσουν συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να καταδικάσουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, ακουμπώντας με εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ, η πολιτική πρόταση του οποίου είναι η μόνη που μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο αύριο για το λαό.


ΣΕΛ.  6   -   8,   10,   15

Στη Θεσσαλονίκη η έκθεση φωτογραφίας και ντοκουμέντων του ΚΚΕ

Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρεται από τη Νίκαια η έκθεση φωτογραφίας και ντοκουμέντων που είναι αφιερωμένη στα 90χρονα του ΚΚΕ.

Η έκθεση θα λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη επί ένα μήνα, από την Τετάρτη 19 του Νοέμβρη έως την Παρασκευή 19 του Δεκέμβρη. Θα στεγαστεί στο περίπτερο 10 της ΔΕΘ (είσοδος από την εμπορική πύλη) και θα λειτουργεί καθημερινά (και τα Σαββατοκύριακα) 10 - 1 το πρωί και 5 - 8 το απόγευμα.
ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Για το Αρχείο του ΚΚΕ

Στόχος της οικονομικής εξόρμησης η κατασκευή του κτιρίου που θα στεγάσει το Αρχείο του ΚΚΕ, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διάσωση και να γίνει δυνατή η ολόπλευρη αξιοποίησή του.


ΣΕΛ.  16  -  17
ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση

ΣΕΛ.  Ενθετο 7 μέρες
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΓΕ
Για τα προβλήματα των καταπιεσμένων γυναικών

ΣΕΛ.  21
«ΟΜΠΑΜΑ-ΝΙΑ»
Για τον εξωραϊσμό του ιμπεριαλισμού

ΣΕΛ.  23  -  25


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org