Κυριακή 2 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
ΑΝΑΝΤ - ΚΡΑΜΝΙΚ
Μεγάλη η διαφορά 4,5-1,5 στον 6ο γύρο
  • Με νίκες ξεκίνησαν στο Βιετνάμ οι Ελληνες σκακιστές
  • Ολυμπιάδα Τυφλών σκακιστών στην Κρήτη

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Βισβινάθαν Ανάντ (δεξιά) με αντίπαλο τον Βούλγαρο GM και πρώην παγκόσμιο Βέσελιν Τοπάλοβ
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Βισβινάθαν Ανάντ (δεξιά) με αντίπαλο τον Βούλγαρο GM και πρώην παγκόσμιο Βέσελιν Τοπάλοβ
Τρία βασικά στοιχεία ξεχώριζαν τα τελευταία 10 χρόνια για τον Ρώσο - έστω και εκτός FIDE - Παγκόσμιο Πρωταθλητή Βλαντιμίρ Κράμνικ. Το πρώτο ήταν το σταθερό αμυντικό του παιχνίδι, το δεύτερο ήταν τα θετικά αποτελέσματα στα ματς με ένα μόνο αντίπαλο και το τρίτο ήταν οι υπερβολικές δηλώσεις του στον Τύπο. Θυμάται ο κάθε αναγνώστης τις δηλώσεις του Κράμνικ μετά την ήττα του στο Μεξικό: «Σε έξι μήνες θα τον κατατροπώσω (τον Ανάντ) και θα του πάρω πίσω τον παγκόσμιο τίτλο».

Στη Βόννη και τα τρία αυτά στοιχεία δεν... περπάτησαν, ειδικά το φημισμένο αμυντικό του παιχνίδι. Ο Ρώσος GM έχει υποστεί 3 ήττες και 6 αγώνες. Πώς θα ανατρέψει το εις βάρος του σκορ, απέναντι στο γρήγορο και φορμαρισμένο Ινδό πρωταθλητή κόσμου; Αήττητος με 3 νίκες και 3 ισοπαλίες στους 6 πρώτους γύρους και με σκορ 4,5-1,5, δύσκολα ο Ρώσος Κράμνικ θα αποφύγει τη συντριβή.

* Οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στα Παγκόσμια Ατομικά Πρωταθλήματα Εφήβων - Νεανίδων και Παίδων - Κορασίδων, που διεξάγονται στο Βιετνάμ, πραγματοποίησαν πολύ καλό ξεκίνημα με 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Στα κορίτσια μέχρι 16 χρ. η Κ. Παυλίδου είχε 2 β. στους 3 αγώνες. Επίσης, στις 12χρ. η Δ. Σερεφίδου είχε 2 β., ενώ οι Τ. Παυλίδης, Αλ. Μπιζόπουλος και ο Στ. Αρδίτης είχαν από 1,5 βαθμό.

* Με διοργανώτρια την Ελλάδα έγινε στην Κρήτη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τυφλών σκακιστών, με συμμετοχή 34 ομάδων με τετραμελείς συνθέσεις. Η Ελλάδα συμμετείχε με 3 ομάδες, τα αποτελέσματα των οποίων θα αναφέρουμε σε επόμενο φύλλο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ