Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Αλλεπάλληλα κρούσματα αυταρχισμού

Ερωτηματικά προκύπτουν από την απόφαση του ΕΦΕΤ να αποστείλει στη νομική υπηρεσία του ανακοίνωση συνδικαλιστικής παράταξης, για παραβίαση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα

Πληθαίνουν τα κρούσματα αυταρχισμού σε βάρος εργαζόμενων στο Δημόσιο, με στόχο το χτύπημα της συνδικαλιστικής τους δράσης και την επιβολή του νόμου της σιωπής σε όσους αντιδρούν στην αντιλαϊκή πολιτική.

Στις 29 Οκτώβρη η συνδικαλιστική παράταξη «Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων» (ΑΚΕΕ) στον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ)έβγαλε δελτίο Τύπου όπου ανέφερε «41 εκκρεμότητες που ζητούν λύση». Πρόκειται ουσιαστικά για εμπόδια που ακυρώνουν το ρόλο και τη λειτουργία του ΕΦΕΤ, αλλά και ζητήματα που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις. Το δελτίο Τύπου θορύβησε τη διοίκηση του ΕΦΕΤ. Την επόμενη κιόλας μέρα, η γενική διεύθυνση απέστειλε έγγραφο προς τη νομική υπηρεσία του Οργανισμού σημειώνοντας: «Σας διαβιβάζουμε δελτίο Τύπου της ΑΚΕΕ και παρακαλούμε για την άμεση γνωμοδότησή σας για παραβάσεις του ν. 3528/07 και λοιπής γενικής και ειδικής κείμενης νομοθεσίας».

Με απλά λόγια, η διοίκηση του ΕΦΕΤ ζητά να διαπιστωθούν αν από το περιεχόμενο της συνδικαλιστικής ανακοίνωσης προκύπτει παραβίαση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, ώστε να κινηθεί πειθαρχική διαδικασία. Στόχος είναι να επιβάλλουν τη σιωπή σε όσους θίγουν τα κακώς κείμενα.

Το παραπάνω περιστατικό δεν είναι το μόνο. Στα μέσα του περασμένου Οκτώβρη, γιατρός - επιμελήτρια γενικής ιατρικής στο Περιφερειακό Ιατρείο του Κέντρου Υγείας Μοιρών, συνδικαλίστρια και μέλος της ΔΗΠΑΚ, κλήθηκε σε απολογία γιατί σύμφωνα με τη διοίκηση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, όπου και υπάγεται, παραβίασε τον υπαλληλικό κώδικα κάνοντας δηλώσεις σε τοπική εφημερίδα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας!

Ενώ λίγες μέρες μετά, η διοίκηση του ΙΚΑ με έγγραφό της προς τους υπαλλήλους όχι μόνο επιχειρεί να τους βάλει φίμωτρο αλλά και τους ζητά να γίνουν υποστηρικτές της αντιλαϊκής πολιτικής σημειώνοντας ότι είναι απαραίτητο «η άποψη και η θέση των υπαλλήλων μας να είναι σύμφωνη με τις ισχύουσες κατά περίπτωση διατάξεις και όχι αντικείμενο προσωπικών εκτιμήσεων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ